Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Petunie a déšť

Od: maky® odpovědí: 1 změna:

Hezkou neděli všem, všude čtu, že petunie moc nesnáší, když jsou na dešti. Tak se tím řídím a vždy se jim docela daří. Ale z mládí si pamatuji, když jsem vlakem dojížděla do práce, všechna nádraží měla plno truhlíků, v nich petůnie, nebyly pod střechou a pěkně kvetly. Mám na balkoně i na dvoře tříšku, tak to ani zkoušet nebudu, ale možná tenkrát nebyly ty rostliny tak choulostivé, nebo jsou moje vzpomínky zkreslené. Zkoušeli jste někdo pěstovat petůňky na dešti?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

U petunií trpí deštěm květy, samotné rostliny ani ne. Jinak, co jsem četla, se dříve (v první pol. 20 stol.) petunie pěstovaly hl. na záhonech. V truhlících prý začaly být rozšířené až později.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]