Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
už několik let si sama pěstuju jednoletou majoránku na záhonku. Koupím si malé rostlinky a rozsázím. Brzy zhoustne a pěkně roste. Stříhám, suším, drtím v kafemlýnku. Vůně i chuť je nesrovnatelně lepší, než u kupované.
Viděla jsem v obchodě vytrvalou majoránku. Byla malá a hodně drahá. Ale lákala mě. Pak jsem si ale na netu přečetla, že tato vytrvalá majoránka vznikla zkřížením majoránky jednoleté a vytrvalé dobromysle. /oregano/ Chuť dobromysle nemám příliš v oblibě a tuto bylinku v kuchyni nepoužívám. Proto by mě zajímalo, pokud máte doma vytrvalou majoránku, jakou má toto koření chuť. Je to spíš ta majoránka, nebo dobromysl? A jak hodně se ten malý keříček rozroste?
V sousedním městysi mají v Květince dvě, zítra bych si pro jednu zajela. Ale pořád nevím, zda budu spokojená. Jestli není lepší zůstat u té klasické. Jaga.
Prodávají se i semínka. Letos jsem ji také nasela (už klíčí), tak uvidím. Podle mě je lepší pěstovat koření ze semen - je to levnější a rostlin bude podstatně více. Používat se pak dají hned první rok, i když třeba ještě nekvetou.
Jinak oregano má trochu jinou, příjemnější chuť než klasická dobromysl (kterou sice pěstuju, ale výhradně k léčebným účelům).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.