Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Květináč a půda na šalvěj

Od: alescv odpovědí: 8 změna:

Ahoj, chtěl bych pomoct s výběrem květináče... mám zvolit klasický plastový nebo jiný? našel jsem tento - textilový květináč, air-pot?

hotchilli.cz/...

hotchilli.cz/...

Jaký by jste mi doporučili?

mám ten textiliní, zasadil jsem do toho mango, jenže poslední dobou začlko schnout, nevím jestli jsem to přelejval, nebo proto že to mango bylo na sluníčku, ale to by asi mělo? Teď je z toho tyčka bez listů. Mám i aloe vera, tu jsem přendal ze sluníčka do zástinu a roste v obyčejným květináči jako pominutá, předtím schla...

Budu množit šalvěj. Když zvolím klasický, vyrábí se i s otvorama vespod a bez... když zvolím s otvorama vespod mám vodu lejt jen do misky nebo zeshora?

Jakou zeminu by jste mi doporučili? Určitě koupím perlit... ale některý ty půdy už perlit obsahují... také by možná nebylo na škodu hodit tam kus kokosových vláken, co myslíte?

Myslíte že bych mohl zkusit vypěstovat bylinku i v kokosu? A jak se to pak hnojí, když ten kokos nemá žádné živiny?

Co se týká klasické půdy - jak mám tu šalvěj hnojit a čím a jak často?

Jak vělký (objem) mám zvolit květináč?

Mám tam přidat i kousek této tyčky? econea.cz/...

Děkuji za rady *dril*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zde se dozvíte opravdu vše potřebné

Květináč a půda na šalvěj

hodnocení

0x
To je uplne jedno, na dno keramzit a zalevat jak chces hlavne ne pri slunci
alescv
hodnocení

když dám dolů keramitz, jak bude rostlinka nasávat vodu z podmisky? a kdy se rostlinka má zalevát? na večer?

Lepe horem zalevat, ten keramzit je proto, ze pri pripadnem preliti jim voda protece

liska5
hodnocení

0x

Máme šalvěj ve velkém plastovém květináči 40x40 cm s dírkama a s drenáží asi 5 cm posypového štěrku.Substrát univerzál s trochou písku. Je u jihozápadní strany budovy. Asi metr od zdi. Jak šalvěj vyroste, je vysoká, pak i hustá. Ani ji nezalévám. To jen zpočátku, když rostla ze semínka a nebo když dlouho neprší . Je venku několik let i přes zimu. Prší na ni, svítí sluníčko.

Nebylo to avokádo, co ti uschlo? Mango je těžké vypěstovat, pecka se musí brousit.

alescv
hodnocení

ne, bylo to opravdu mango. Koupil jsem ho v kauflandu, snědl a pecku sem zabalil s trochu vody do sáčku kde to zapustilo kořeny...

alescv
hodnocení

kolika litrový máš květináč?

liska5

Keramzit není třeba. Ten drží vlhko. Lepší je štěrk, šalvěj nemá ráda podmáčení. Odhaduji asi 35 litrů. Mám ho v rámci bylinkové zahrádky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]