Ahoj byl bych moc rád za radu, zkusenost kde sehnat , objednat levnější polykarbonátové desky nebo vlnité PVC desky na střechu eventuálně stěny skleníku na zahradu. Chci si postavit atypický skleník. Děkuji .
Svařil jsem kdysi z úhelníků, téček a trubek kostru skleníku. Severní a západní stěnu jsem vyplnil - vyzdil polystyrenem tloušťky 8 cm a natáhl skleněnou síťku a zapucoval lepidlem. Laciné, lehké, rychlé, jednoduše opracovatelné. Dobře izoluje ty "studené" strany, jsou také menší ztráty tepla oproti sklu. Ze severu slunce nesvítí, ze západu trochu, ale to už je skleník po celém dni vyhřátý. Jižní a východní stěnu (s dveřmi aspoň 60 cm širokými, aby projelo kolečko) jsem zasklil původně 3mm sklem, později část vyměnil za 4mm polykarbonát. Podobně i původní sklo na pultové střeše, skloněné na jih, které nevydrželo kroupy a procházky kocourů, jsem vyměnil za polykarbonát. Ten dobře rozptyluje sluneční paprsky, oproti sklu, které jsem musel občas natřít šmolkou ve vápenné vodě. Ovšem rákosovou rohož v parném létě navrch jako stínění rozmotat doporučuji. Některé firmy pracující s polykarbonátem prodávají zbytky, odpad z velkých tabulí, který už nemohou zpracovat. Zkuste kontaktovat, rádi laciněji odprodají. Podle rozměrů těch zbytků můžete následně poskládat mezery v kovové kostře. Vlnité PVC potřebuje na krajích ucpat ty vlny, otvory, aby jimi neutíkal teplý vzduch. Také se v něm špatně vyrobí a případně podle potřeby zakrývají větrací otvory. Podle velikosti skleníku jeden, dva plus otevřené dveře jsou nezbytné. Větrat se musí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.