Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to s magnolií

Od: mh odpovědí: 4 změna:

Těšili jsme se jak krásně letos magnolie pokvete - napočítali jsme cca 70 poupat. Avšak z neznámého důvodu přestala poupata růst, jenom pět rozkvétá a to ještě nějak divně. Poupata jsou pokřivená a nevyvíjí se. Co jsme udělali špatně? Stejně jako každý rok jsme ji postříkali součaně s broskví proti černé plísni přípravkem proti kadeřavosti broskví což se nám osvědčilo a pohnojená byla hnojivem na jehličnany a okrasné keře. Jde o magnolii Felix, má květy velké až 30 cm viz foto. Děkuji za info.

Co je to s magnolií
Co je to s magnolií #2
Co je to s magnolií #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Obávám se, že vaší magnólii uškodilo právě to opakované hnojení a postřiky. Projevilo se to letos při velmi suchém jaru, kdy dřevina mohla trpět nedostatkem vody, a povyschlé dřevo nemělo vodu k naředění chemie ani hnojiva. Magnólie pocházejí z pravěku = z doby před 100 milióny let. V tu dobu je žádný člověk nemohl ani hnojit, ani postřikovat proti žádné kadeřavosti – nepotřebují to ani dnes (je to jen snaha prodat hnojiva a chemické postřiky). A dřeviny byly a jsou zdravé. Je to prakticky nejstarší a nejzdravější kvetoucí dřevina na světě. Pokud dojde k "problému", je na vině buď 1) nevhodná zem (místo kyselé zásaditá) – může způsobit deformace při růstu, nebo 2) nevhodné stanoviště (vítají teplejší bez ledového průvanu) – ale to by se projevilo hned 1. rok – keř by vůbec nerostl, nebo 3) chemie coby postřik – magnólie chemii nesnášejí, nebo 4) přehnojení => zasolení či opakovaně dodávaný (nejen) Ca v hnojivu – změní pH půdy na nevhodné. Pupeny nepoškodí ani mráz – jsou na větvích od podzimu do odkvětu bez újmy => přes všechny mrazy = na to je od přírody stavěná už 100 mil. let (mráz poškodí jen rozvitý květ). Nemáte-li keř v nádobě – hnojit netřeba => nikdy! Moje magnólie roste v trojúhelníku o velikosti cca 2,5 x 2,5 x 4,5m s hloubkou 1,7m vykopaném v jílu, kolem dlažba a dům. A to už 20 let bez jediného hnojení a jediného postřiku => a naprosto zdravá – a to jsem z hor. Za celé roky, co se zajímám o magnólie, jsem neslyšela o vhodnosti postřiku či hnojení ani od pana doktora Větvičky. Ida

P.S. Přidávám foto mé magnólie Loebnerovy "Leonard Messel" v začátku letošního rozkvétání

Co je to s magnolií #4

futra
hodnocení

2x

Moje vypadá podobně a to ,,díky,,jarním mrazíkům.

floro*
hodnocení

2x
Proč ji stříkáte? Nechápu proti čemu?
Poupata zmrzla.

hodnocení

1x

Přihnojení bych nechal až se rozjede vegetace. Postřik je úplně zbytečný. Poupata jsou připálená, buď postřikem, mrazem nebo kombinací

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]