Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava IBC nádrže

Od: lantros7® odpovědí: 14 změna:

Mám dotaz na opravu ventilu nádrže IBC.

Plast ventilu nějak zvětral a popraskal.

Můj nápad by byl,odříznout zbytek páky se šoupátkem,vývod přeplátovat zalepením,a na koncovku našroubovat víčko s coulovým kohoutkem.

Jenže stav ventilu je více než havarijní,a vývod je na nádrži je přilepený,či přitavený.

Nevíte,zda se dá tento problém nějak řešit?

Nádrž jako taková,je v bezvadném stavu.

Díky za rady.

Oprava IBC nádrže
Oprava IBC nádrže #2

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je otázka, jesli tam ventil opravdu potřebujete. Já plánuji do toho otvoru vlepit tak 150 cm hadice z Teska ( tuším 5/4 určené jako sací k čerpadlu do studny, na rozdíl od normální hadice se nemačká, drží kruhový profil) a vodu budu "zavírat" tím, že zaháknu konec hadce nahoře za klec.

Taky to tak řeším už asi na polovině ze 7 IBC co kolem baráku mám. Ty ventily prostě odcházejí a narvat tam metr dvacet hadice je nejjednodušší.

hodnocení

1x

Použijte víčko S100x8 plastovenadrze.com/... místo stávajícího kohoutu s otvorem se závitem pro třeba zahradní kohout. Ale změřte předem závit na nádrži, ať koupíte dobře. Případně se podívejte zde mediobag.cz/... něco vyberete, nějaké lepení není na dlouho... materiál nádrže nemá lepení rád

Jestli tam ten závit ale má. Na fotce to nevypadá a sám tazatel píše, že to vypadá vlepené, nebo vařené.

je
hodnocení

0x

Myslim že se to rozpadne. Přijde mi že vidím praskliny i na tom zbytku. Já bych to uříznul a pak bych na to něco nalepil silikonem.

hodnocení

0x
Opravovat takto zničeny kohout je nesmysl. Nejlepším řešením je vyměnit za nový, k IBC nádržím se náhradní kohouty prodávají, musíte si dát ale pozor, abyste koupil ten správný typ.

hodnocení

0x

IBC nádrže se dělají z HDPE, na tomhle plastu nic nedrží, čili na něj nic nepřilepíte. Polyethylen se svařuje.

zaseja

Že se na to nevykašleš, to tady nikdo nechápe a budou si pořád trvat na lepení, je to marný, jedinej kloudnej nápad je od kejíkla s tou průchodkou, ale záleží na průměru diry v nádrži.

Jedině že by tam ten kohout byl na závit, to by bylo ideální.

Závit tam samozřejmě je a nový kohout stojí méně jak ta průchodka

hodnocení

Ještě mne napadlo,kdyby se dělala stěnová průchodka s tak velkým průměrem.

Ale asi se nedělá.

Dal bych jí zevnitř,a zvenku zajistil maticí.

Existuje, třeba plastovenadrze.com/...

To mi připomíná ten starý vtip ze socíku, jak může majitel trabanta zdvojnásobit cenu svého vozu? Koupit plnou nádrž benzínu. ;)

Je to tak.
Ekonomicky to dává smysl jen pokud se použije něco standardního z vodařiny.
Já si pomohl vysoustruženým deklíkem ze silonu, PE trubkou a mosazným plnoprůtokovým ventilem.
Jenže já měl to co má tazatel rozsypaný připevněný na nádrži maticí. :(

hodnocení

0x

odříznout co předčnívá,vykuchat zevnitř,ošmirglovat na čisto,pak z laminovací textíle ,lepší je ta tkaná,pruhy namočený do rozmýchané pryskyřice,obtočit několikráte dokola*ua*.jako když ti dělají sádru na ruku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]