Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na pěstování majoránky v truhlíku

Od: sansnomf® odpovědí: 4 změna:

Zasel jsem za oknem do truhlíku majoránku a podle předpisu použil protiplísňový přípravek Previcur.Rostlinky vzešly,ale zhruba od velikosti 1,5 cm začaly padat.Použil jsem znovu Previcur,ale docílil pouze toho,že jsem zbylé rostlinky částečně spálil(zhnědly vrchní lístky).Kde jsem udělal chybu, a pokud to není průkazné,neznáte nějaký spolehlivý způsob výsevu do truhlíků?Připomínám,že na papriky,ani rajčata nebylo nutné nic stříkat,týká se to jen slabých rostlinek.Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Na výsevy zeminu sterilizuji vMW troubě.Provlhčenou zem v porcelánové míse(nebo skle) nechám několik minut - na 2 litry asi 8 min.- propařit.Po vychladnutí mohu vysévat.Někdy uhnívání semenáčků způsobí houbová choroba.Mohou se tam vyskytnout i maličtí plži,kteří ukousají rostlinky v rovině země.

JABRAKA

limetka*
hodnocení

2x

Propařit zeminu lze i v horkovzdušné troubě. Mladé rostlinky také někdy likvidují larvy smutnic, které jim ožírají kořínky. O těch se tu již psalo mnohokrát, jak na ně, stačí zadat do vyhledávání. Pokud je to způsobeno houbou, mám dobrou zkušenost s opatrným prokypřením půdy třeba párátkem mezi rostlinkami a když svítí sluníčko a nemrzne, dát je ven na slunko (velmi opatrně - jen na krátkou dobu) "vyvětrat". Pozor na přemokření, to houbám prospívá.

hodnocení

0x

Nepoužívejte žádné postřiky a nechte rostlinky svému osudu. Podle potřeby zalévat a jinak nic. Záleží také do čeho jste je zasadil. Stačí obyčejná zemina s troškou písku.

hodnocení

Nechat je svému osudu znamená nechat je padat.Zeminu jsem použil koupenou ze zahradnictví,tedy u odborníků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]