Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druh rostliny

Od: oldi odpovědí: 5 změna:
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

5x

Podle mne mokrýš střídavolistý nebo vstřícnolistý.

Druh rostliny #3
@jiofa *palec*
Je to správně.

hodnocení

1x

Včera jsme šlapali s vitálními důchodci ze Zásmuk do Kouřimi. Květin už byla cestou spousta. Viděla jsem ptačinec, pstroček, pižmovku i hluchavku-pitulník. A na jednom místě u potoka Kouřimky u Toušických prahů jsme našli i tento mokrýš. Není příliš rozšířený, ale kdo se v přírodě dívá, najde ho. Je to rostlinka opravdu zvláštní, rostě v bažinách a musí mít vždycky "nohy v mokru." Jsem ráda, že jsme jej našli, viděla jsem ho letos poprvé. Jaga.

A nedaleko Libušina jezírka jsme se potkali i s krásným slepýšem. Ale nebyl příliš nakloněný přátelit se a za chvilku zmizel jeho ocásek v trávě. ;)

liska5
hodnocení

0x

Skladbou těch listenů připomíná pryšce. Zkuste, jestli to má mléko / jedovatý latex/.

hodnocení

0x

ano Mokrýš střídavolistý

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]