Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, byl by tady někdo, kdo by poznal odrůdu jablek na fotce? A mám ještě dotaz ohledně jiné odrůdy. Jabka měla žlutou jakoby mastnou slupku a byla velice šťavnatá, lehce navinulé chuti. Foto bohužel nemám. Mohla by to být antonovka? Tyto jabka mi utvěly v paměti, ještě když jsem žila v rodném domě a ráda bych si je nyní vysadila. Ještě si vzpomínám, že to byly nejspíš čtvrtkmeny/zákrsky a jabka obou jabloní dozrávaly na podzim. Nebyly to tedy letní odrůdy. Vím, že jsem moc informací neuvedla, ale třeba je někdo poznáte. Děkuji.
Dobrý den, máte tu přeci jen málo inormací. Nutná info: kdy se pouští?, jsou zralá při sběru?, jak dlouho se uchovají?, při rozkrojení jsou vevnitř bílá? šťavnatá? v kolika metrech nad mořem se pěstují?. Odrůd je mnoho a podle fotograie to jen tak neurčíte. Odpověď na druhou otázku...můžou to být i James Grive, jsou jakoby "mastná" a velmi šťavnatá a dozrávají v září.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.