Nejste přihlášen/a.
Nějak nechápu, proč je tam takové množství stvolů(klacků) s odstřiženým vrcholem. Přijde mi to, jako by jí někdo na podzim zakrátil všechny větve a tím odstřihl část kde se tvoří nové pupeny. Dřevité pivoňky se nestříhají! Pouze se na jaře odstraňují proschlé větvičky. Myslím, že letos budete mít jen jedno poupě.
Dřevité pivoňky se nezkracují, akorát na jaře odstraním to co je evidentně suché. Dělám to až když začne ít pupeny, abych neodstranila i živé dřevo. Teď jsem ji šla vyfotit. Mám ji asi 10 let, a už je vysoká dva metry. Vaše babička si je asi spletla s jiným druhem pivoněk, jsou to ty bilinné pivoňky a těm se staré listy samozřejmě odstraňují.
Ale ano, tazatel má na obou fotografiích dřevitou pivoňku. Akorát je špatně pěstovaná. A abych pravdu řekla, tak to musí být hodně odolná pivoňka, protože i přes to stříhání neustále raší má se k světu. Akorát bude špatně kvést, jestli vůbec pokvete. Ale příští rok už to bude lepší, když ji nikdo neostříhá.
A ty zelené listy vedle, je podle mne konvalinka.
Suzy letos tam bude jeden květ z toho pupenu co je na starém dřevě. Ale pokud ji majitel dá trochu péče, tak ji bude mít příští rok obalenou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.