Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlospojka Gardena teče

Od: gardena odpovědí: 16 změna:
Dobrý den,
připojil jsem na zahradní kohout rychlospojku Gardena s hadicí Semperit, ale spojení teče (viz šipka na obrázku, kde to teče). Na druhém konci hadice mám zahradní postřikovač Garden. Posílám i fotografie detailu spojení. Kde je chyba?

Rychlospojka Gardena teče
Rychlospojka Gardena teče #2
Rychlospojka Gardena teče #3

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nejspíš se vám povedlo vyškubnout tu šedivou vložku, já to mám v jednom kuse. Není prasklá? Ta slouží k utažení.

gardena
hodnocení

A jak jste to v jednom kuse navlékl na hadici? Mně se to odporem hadice při navlékání rozpojilo. Jinak závity jsou na černém a stříbrném díle. Význam šedého dílu nechápu, ale bez něj to taky teče.
Já si myslím, že to máte na moc silné hadici. Já mám Gardenu a nemám to takto narvané. mezi hadicí a tím šedým je prostor. Toto jsou ty novější spojky, jsou delší a díky délce lépe na hadici drží. Zkuste to dát na jinou hadici.

mate59
hodnocení

0x

K té černé rychlospojce použijte původní utahovací objímku.Stříbrná objímka s šedým mezikusem patří na jiný systém.

gardena
hodnocení

Celé to je rychlospojka Premium - hornbach.cz/... Nic jsem nedal pryč a ani nic jiného k tomu nepřidal.
mate59

Zkuste ještě jednou kolmo rovně seříznout hadici, úplně ji dorazit a objímku víc dotáhnout.Používám k wapce obyčejnou neznačkovou rychlospojku,drží a neteče,tam mezikus není,jen objímka,proto mě to zarazilo.

gardena
hodnocení

Je možné, že ta stříbrná objímka s šedým mezikusem měly držet dohromady? Když jsem to totiž natahoval na hadici, tak se to rozpojilo.
mate59

To si nemyslím,zkuste dotáhnout.

re4zon
Ja si to naopak myslim a tigra si to mysli taky. Az se k tomu dokopu, muzu se jit podivat, tuhle rychlospojku mam taky.

Ta stříbrná objímka musí být pevně spojená s tím šedým mezikusem, nebo o něj opřena. Podle obrázku tomu tak není. Při utahování pak stříbrná objímka "narve" ten šedý mezikus na černé zobáčky horního dílu, ty se zatlačí do hadice a hadici dotlačí na dřík horního dílu. Tím utěsní tento spoj a hadici v této poloze zafixují proti vytržení z rychlospojky. Je to v principu stejné jako u klasických rychlospojek, jen mechanicky jinak řešeno.

gardena
hodnocení

Má jít šedým mezikusem na hadici volně otáčet? Mám ho na ní hodně napevno (kvůli tomu se asi taky odpojil od stříbrného dílu) a tak se možná při jeho posouvání utahováním stříbrného dílu na černé zobáčky horního dílu dostatečně "nenarve".
re4zon
Volne ne, ale lehkou silou ma jit posouvat. Narvi ho co nejvic na to cerne se zobacky a az pak pres to natahni tu stribrnou objimku a nemelo by to tect.

Tyto a i jiné rychlospojky jsou vyráběny v řadě různých velikostí a jsou určeny na konkrétní průměr hadic. Máte správnou velikost hadice a rychlospojky. I při stejném jmenovitém rozměru někdy bývá problém, protože u různých výrobců bývá rozdílný vnější průměr hadice o stejném jmenovitém rozměru. Ta rychlospojka je zn. Gardena a ta hadice na obrázku je asi jiného výrobce a je proti hadicím zn. Gardena asi trochu silnější. Může to být i opačně, proto ty předchozí rady - omotat hadici páskou.

hodnocení

0x

Nemám Garden, nějakou noname a také to tam teklo. Na hadici jsem navlékl smršťovací bužírku a dotáhl. Už je pokoj. Prostě jsem zvětšil vnější průměr hadice...

gardena
hodnocení

Tak to nevím. Už ten šedý díl (ve spojení se stříbrným) šel na hadici natáhnout hodně ztuha. Kdybych ještě zvětšil průměr hadice smršťovací bužírkou, tak už bych to na ni asi nenatáhl.

hodnocení

0x

Skôr si myslím,že vám to tečie medzi objímkami,je tam tesnenie.Niekedy sú aj nepatrné rozdiely v rozmeroch medzi výrobcami a potom to tečie. Ďalším riešením je,že rychlospojku demontujete,hadicu trochu skrátite a pred novou montážou hadicu trochu nahrejete,napríklad povaríte v horúcej vode, a na teplú hadicu namontujete rychlospojku. Predpokladom pre správnu funkčnosť je aj,aby bol vnútorný priemer hadice vhodný na rýchlospojku,nesmie sa to voľne zasunuť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]