Nejste přihlášen/a.
Nejspíš se vám povedlo vyškubnout tu šedivou vložku, já to mám v jednom kuse. Není prasklá? Ta slouží k utažení.
K té černé rychlospojce použijte původní utahovací objímku.Stříbrná objímka s šedým mezikusem patří na jiný systém.
Zkuste ještě jednou kolmo rovně seříznout hadici, úplně ji dorazit a objímku víc dotáhnout.Používám k wapce obyčejnou neznačkovou rychlospojku,drží a neteče,tam mezikus není,jen objímka,proto mě to zarazilo.
Ta stříbrná objímka musí být pevně spojená s tím šedým mezikusem, nebo o něj opřena. Podle obrázku tomu tak není. Při utahování pak stříbrná objímka "narve" ten šedý mezikus na černé zobáčky horního dílu, ty se zatlačí do hadice a hadici dotlačí na dřík horního dílu. Tím utěsní tento spoj a hadici v této poloze zafixují proti vytržení z rychlospojky. Je to v principu stejné jako u klasických rychlospojek, jen mechanicky jinak řešeno.
Tyto a i jiné rychlospojky jsou vyráběny v řadě různých velikostí a jsou určeny na konkrétní průměr hadic. Máte správnou velikost hadice a rychlospojky. I při stejném jmenovitém rozměru někdy bývá problém, protože u různých výrobců bývá rozdílný vnější průměr hadice o stejném jmenovitém rozměru. Ta rychlospojka je zn. Gardena a ta hadice na obrázku je asi jiného výrobce a je proti hadicím zn. Gardena asi trochu silnější. Může to být i opačně, proto ty předchozí rady - omotat hadici páskou.
Nemám Garden, nějakou noname a také to tam teklo. Na hadici jsem navlékl smršťovací bužírku a dotáhl. Už je pokoj. Prostě jsem zvětšil vnější průměr hadice...
Skôr si myslím,že vám to tečie medzi objímkami,je tam tesnenie.Niekedy sú aj nepatrné rozdiely v rozmeroch medzi výrobcami a potom to tečie. Ďalším riešením je,že rychlospojku demontujete,hadicu trochu skrátite a pred novou montážou hadicu trochu nahrejete,napríklad povaríte v horúcej vode, a na teplú hadicu namontujete rychlospojku. Predpokladom pre správnu funkčnosť je aj,aby bol vnútorný priemer hadice vhodný na rýchlospojku,nesmie sa to voľne zasunuť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.