Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se množí hroznové víno.?

Od: eset* odpovědí: 8 změna:
Dobrý večer.
Nevíte prosím někdo jak se množí hroznové víno?
Děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Réva se množí pomocí řízků, ušlechtilé evropské odrůdy se štěpují na podnože odolné proti révokazu.

eset*
hodnocení

Děkuji za Vaší odpověď.
Na chalupě nám roste takové modré co má drobné kuličky a je dost sladké.
Chtěla bych si zkusit jeho pěstování v dřevěném sudě na balkoně.
Myslíte že to je možné?
floro*
Ne. Réva má velké kořeny potřebuje větší prostor. Takže to nedá buď réva (zvolite-li malý sud) nebo to nedá balkon (zvolite-li velký sud) Ne, vážně. Jak velký sud máte v představě?ba je opravdu nutné pak ocitáte se přípustným zatížení balkonu.
eset*
hodnocení

No já ještě nevím jak velký Nechci révu kvůli hroznům,ale pro "dekorací" balkónu. Nemusela bych každý rok sázet popínavý kytky, alespoň takhle si to představuji Vím že třeba takový břečťan by byl mnohem jednodušší, ale to je to co mě nebere Jednoduše řečeno chci zkusit něco složitějšího z čeho budu mít větší radost než z běžného břečťanu kterým je obrostlý kde co. Teda v případě že se mi to podaří No a taky to chci zkusit protože jsem to ještě nikde neviděla.

jiofa
hodnocení

1x

Hroznové víno se řízkováním se množí takto. K jaru při běžném řezu si vyberete nejvhodnější vyzrálé šlouhouny ne slabší než je např. fix cca průměr 8-10mm o délce se 6-8 očky. Necháte v chladu a vlhku (dávám do písku) do jara na vhodnou dobu výsadby kdy je prohřátá zem (cca v tuto dobu). Připravíte si předem díru o hloubce výhonu a v patřičné šířce. Před výsadbou zkrátíte řízek z každé strany o jedno očko asi 1,5 cm nad očkem. Zasadíte mírně šikmo a zahrnete kyprou dobrou zeminou. Část s jedním očkem necháte nad úrovní a lehce přikrejete nějakým materiálem (suchá tráva a pod) aby sluníčko přímo silně nešlo na očko nad zemí dokud nezačne rašit a je dostatečně velké. Přiměřeně zalévat spíše jen mírně vlhko. Sadba viz stručně malovaný obrázek. Na nějaký sud zapoměňte. Normálně na zahradě.

Jak se množí hroznové víno.?
eset*
hodnocení

Děkuji za odpověď.
Chci si jen vyzkoušet jestli se mi podaří, aby mi řízek révy zakořenil a použít révu jako popínavou rostlinu a ne pro sklizeň hrozná. V případě že se mi to podaří, je otázka co s révou v zimě?

hodnocení

0x

Pokiaľ to chcete len pre svoju potrebu,tak stačí odstrihnúť asi cca 30-40 cm výhonok a dať ho do hliny v kvetináči a polievať. Sám pustí korienky a začne pučať. Doma odskúšane. Na predaj alebo na založenie sadu,sa musí štiepiť do odolných podpníkov kvoli odolnosti voči chorobám.

eset*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Chtěla bych révu použít jen jako popínavou rostlinu pro dekorací balkónu. Nejde mi o plody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]