Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aeonium - co s ní?

Od: ir odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

nevíte, prosím, někdo, jak ji přivézt k životu a do stavu v jakém by měla být?

Děkuji.

Aeonium - co s ní?
Aeonium - co s ní? #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zkuste tyto rady

23.04.22 22:41
Aeonium - co s ní? #3

hodnocení

1x

To vaše aeonium nevypadá nejhůř, vzhledem k tomu, že byla dlouhá zima. Když už bude tepleji a bude moct být venku, tak bude růžice kompaktnější, lépe se vybarví a rostlina bude vzhlednějsí. Nechte ji vzpamatovat se po zimě, v květnu začněte letnit venku, jestli máte možnost. Až se venku aklimatizuje, můžete dát i na slunce. Zalévat přiměřeně, můžete občas, ale fakt jen občas přihnojit hnojivem pro kaktusy. A pokud by vám nestačila jen jedna růžice na rostlině, můžete růžici uříznout, aby jí zůstal tak 3-4cm dlouhý stonek , po zaschnutí zasadit do substrátu pro kaktusy, aby zakořenila a budete mít novou rostlinku. Na vršku uříznutého kmínku se začnou kolem dokola vytvářet nové malé růžičky. Pro tento řez a množení je právě teď vhodná doba.

ir
hodnocení

To je super, to jsem nevěděla, že ji můžu useknout hlavu.:)

Ven ji můžu dát jedině za okno, ale trápil mě ten ztenčený stonek, to se jí stalo po přestěhování do suchého bytu. Začala jsem teď víc zalívat, než v minulém bytě a vypadá to, že všechny moje sukulenty potřebují více vody, než na poušti.

Moc děkuji za radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]