Nejste přihlášen/a.
máte někdo zkušenosti s použitím jódu na hnojení? V jakém poměru ho použít?
Rostliny potřebují N,P,K (dusík, fosfor, draslík), proč hnojit jodem netuším, jestli proto, aby ho více obsahovala zelenina. Pokud je to potřeba, tak bych koupil KI, jodid draselný a přidal ho do běžného hnojiva. Kolik je otázka, ale ne moc, jod v nadbytku je toxický. Nedával bych ho víc jak 5% hmotnosti hnojiva, nebo raději ještě méně.
Jód patří mezi Halogenidy.Stejně jako flur,chlor,je jed spíše desinfekce.A to ve velmi malé koncentraci.JABRAKA
jabraka:
Samotný Jod samozřejmě použít nelze, ten se používá jako desinfekce jak píšete. Musí se použít jeho sloučenina, nejdostupnější jsou jodidy, třeba zníněný jodid draselný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.