Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tulipány v Čáslavi

Od: magdon® odpovědí: 16 změna:

Kvetou teď v Čáslavi plané tulipány?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jedu kolem v neděli, určitě se tam stavím. To bude ale asi pozdě na odpověď. Díky za tip.

doplněno 20.04.22 11:02:

Pár vteřin hledání. vcelacaslavska.eu/...

doplněno 23.04.22 08:35:

Včera po poledni vypadaly tulipány v Čáslavi takto.

Tulipány v Čáslavi
hodnocení

Dík, ale vzhledem k tomu, že tam hodlám jet taky v neděli, už mi to moc nepomůže :(.

hodnocení

Hmmm. Takže by to asi ještě pár dní chtělo*zmateny*. Navíc má zítra pršet. Tak nevím, nemám to zrovna za rohem, ale asi se tam stejně vypravím.

hodnocení

0x
Budeš běhat kolem města a hledat na smeťáku zplanělé tulipány, když máš 3km za městem Starkl?
hodnocení

Běhat nikde nemusím, vím přesně, kde hledat. Jen bych tam nerad jezdil, jestli ještě (už) nekvetou. Ale jestli máš lepší tip, tak nepohrdnu ;). Hledám ale právě tulipány plané.

Blbě jsem si to přečetl. Myslel jsem že zjišťuješ kde.
U v Hradci teď začínají takže v Čáslavi by mohly taky.
Tulipány v Čáslavi #2
Tulipány v Čáslavi #3

futra
hodnocení

0x

Jestli kvetou ,tak sem prosím dejte jejich fotku .Plané jsem ještě neviděla.Děkuji.

hodnocení

0x

Botanické tulipány by měly být dost rané. Nemám je, mám jen obyčejné (různé odrůdy)¨a ty už kvetou skoro všechny (jižní Morava). Přičemž letos mají docela zpoždění.

Botanické tulipány podle mě kvetou také, možná už někde i začínají okvétat.

hodnocení

0x

Nevím, že by někde kolem Čáslavi rostly plané tulipány. Jak vypadá vůbec planý tulipán? Je menší, jakou má barvu? Potěšilo by mě, kdybyste dal foto. A upřesnil místo. Ráda bych si je nafotila, nebudu trhat ani vyrýpávat.

Nedaleko od Čáslavi byla kdysi celá pole tulipánů. Pěstovali je tam, říkali jim botanické. Bylo to ale ovšem uzavřeno za ploty. Vzpomínám si, že tato pole bývala kolem obcí Horušice, Horka a Žehušice, což je od Čáslavi kousek. Jezdívala jsem okolo těch polí na kole. Je to ale už asi 50 let, potom s tím pěstováním nějak přestali. Měl jste na mysli tohle? Jaga.

futra

Protože ho také neznám ,tak jsem koukla na wikipedii a je to takový žlutý tulipán a říká se mu také tulipán lesní.

nov
hodnocení

0x

Sice neodpovím na otázku, ale Čáslav má jedno specifikum, a tím je Liliovník tulipánokvětý. svoboda.info/... :)

kutnohorsky.denik.cz/...

doplněno 20.04.22 09:40:

Doba kvetení je od konce dubna do poloviny května.
Zdroj: kutnohorsky.denik.cz/...

Liliovník tulipánokvětý znám, jeden veliký exemplář roste v oboře u zámku v Cholticích. Když kvete, je opravdu krásný. Jaga.

hodnocení

Dík za informaci. Takže to bude asi ještě brzo :(. Ale stejně se tam asi vypravím.

hodnocení

Tady je odkaz a souřadnice pro případné zájemce (bez záruky).
49.9168736N, 15.3789108E

Je to křižovatka ulic Nazaret a Emila Picka

jabraka*
hodnocení

0x

Jedná se spíše o botanické typy cibulovin.Nedá se říci - zplanělé- z pěstěných tulipánů se botanické vypěstovat nedají.Podléhají spíše virovým nákazám a tím se mění jejich genetika.

JABRAKA

hodnocení

Tak plané (nikoliv zplanělé, ani žádné "botanické druhy") tulipány v Čáslavi na vzdory nepríznivému počasí skutečně kvetly *zdravi*. Asi jim byla zima, tak byly málo rozvité. I tak to ale stálo za návštěvu.

Tulipány v Čáslavi #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]