Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Unašeč nože u sekačky kloktá na hřídeli

Od: redbull® odpovědí: 6 změna:
Na sekačce jsem měnil unašeč nože ( mountfield.cz/...
PŮVODNÍ unašeč na hřídel pevně přiléhá, stáhnout jde jen stahovákem a nasadit jen utahováním šroubu. Dokonce i bez zajišťovacího klínku a s řádným namazáním nejde nasadit ani sundat rukou.
NOVÝ unašeč ale lze volně nasazovat rukou i s klínkem, lze s ním na hřídeli pootáčet cca 2 mm tam a zpět. Prostě nepřiléhá pevně a mírně "kloktá".
Kupováno v Mountfieldu, díl by měl být správny podle průměru hřídele.
..
Máte s tím někdo zkušenost?
Měl by nový unašeč pevně dosedat na hřídel, nebo je určitá vůle a nasazování rukou OK?
Děkuji za odpovědi.
doplněno 18.04.22 11:12: Odkaz na unašeč (snad bude fungovat)
mountfield.cz/...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud tam bude taková vůle kterou popisuješ, tak se klínek stoprocentně střihne na prvním tvrdším drnu nebo klacku. Změř průměr hřídele mikrometrem nebo alespoň elektronickou šuplerou a kupuj unašeč podle toho. Mountfield zkrátka není takový vzor péče jak tvrdí reklama. Jedou na velký odbyt ale následná péče stojí za starou belu. Záruční servis je předražený a pizáruční je děs.
hodnocení

Jde o motor Briggs & Stratton, hřídel má průměr 22,2 mm a podle toho jsem koupil unašeč.
Problém spíše bude v kvalitě toho odlitku (unašeče). Jenže kde koupit kvalitu, když to všechno zřejmě pochází z jedné linky? Podle ceny se řídit nelze, u Mountfieldu stál unašeč 380 Kč, v e-shopech lze koupit i za polovinu...
pavloss
Mám úplně stejný problém. Koupil jsem unašeč na hřídel 22 na eshopu s nahradnimi dily. Klínek ma tl. 4mm a na hřídeli sedí, ale nový unašeč má drážku 6mm. Ten starý měl dole zúžení na 4mm a tady chybí. Docela odrb. Nějaký nápad na řešení?
Unašeč nože u sekačky kloktá na hřídeli
Unašeč nože u sekačky kloktá na hřídeli #2
kimbert*

Tak pokud byl unášeč koupený na eshopu tak je možnost ho vrátit do 14 dnů bez udání důvodů,popřípadě kontaktovat prodejce a domluvit výměnu za správný,což by bylo nejlepší řešení.Další možnost by byla ze šestky pera(klínoviny) udělat osazené pero,to znamená část pera co je v hřídeli zbrousit nebo zpilovat na 4mm,samozřejmě ideální by byla možnost to vzít frézou...

pavloss

Je to z eshopu, nicméně stál asi 150 korun a tráva už byla nechutně velká. Osobně nemám tak velkou vůli, jako popisuje kolega, ale je to vidět v usazení unašeče. Lze ho nasunout rukou až na konec a drží pouze pomocí šroubu s nožem. Zatím jsem s tím sekal 3 hodiny + nejaké krtince a drží. Až prdne, tak vím co příště hledat

hodnocení

Já jsem s novým unašečem už také sekal, ale vůbec se mi nezdál zvuk sekačky (divně drnčí).
Navíc se mi během cca hodiny sekání dvakrát povolil šroub nože, což je záhada, protože otáčením by se měl šroub utahovat (pokud se nemýlím).
Jinak mohu doplnit, že jsem vznesl dotaz přímo u Mountfieldu. Bylo mi sděleno, že vůle unašeče je v pořádku. Na další dotaz, proč původní unašeč (z výroby) jde brutálně natvrdo, zněla odpověď, že to je také v pořádku. *bzum*
Takže si můžete vybrat dle libosti...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]