Dobrý den rad bych zeptal zdaby tohle nekdo nepoznal. Dcera říká že je to kadeřavý špenát, ale nikde jsem to pod timhle nazvem nenašel.jo a přežilo to zimu. Dekuji doplněno 18.04.22 10:39: Je to vysoké zhruba 25-30 cm
Je to mangold a tato zelenina se opravdu připravuje v kuchyni stejně, jako klasický špenát. Já mám mangold dokonce raději, protože není na pěstování vůbec náročný. Ale můžete ho dát klidně i do polévky, je to výborná zelenina.
Mangold... Špenát z něj taky dělám, ale nejraději mám Mangold řapíkatý. Ty silné placaté vařené řapíky s máslem a sypané smaženou strouhankou. V Německu jsem viděla ve městě žardiniery osázené červenořapíkatým mangoldem mezi letničkama. Zajímavě to vypadalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.