Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Thuja smaragd - choroba?

Od: juelen odpovědí: 3 změna:
Zdravím,tujee vypadají celkově dobře rostou,jsou nyní druhým rokem na stanovišti, zalévám v době sucha,jsou zamulcovane,na jaře před cca 14 dny jsem pohnojil hnojivem od forestiny na thuje..ne přímo ke kořenům ale rozhozem do kačírku...60% thuji ma czdy na sobě par takto jakoby zaschlých konců vetvicek. Sousedovi vzrostlé smaragdy to nemaji,maximalne jsem to viděl opravdu jen pár málo ks .. pár větviček na jeho 3 m vzrostlých thujich smaragd... nevíte co by to mohlo být? Je to něco vážného? Nemůže to být třeba tím, že míza začala proudit a přišla třeba mrazivá noc a par konečků omrzlo? O přehnojení by se snad jednat nemělo,v lokalite vsem thuje jdou nádherně a ani se o ně nestarají, neprosychaji,nejsou náchylné k chorobám diky...
Thuja smaragd - choroba?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

juelen
15.04.22 09:56
hodnocení

Thuja smaragd - choroba? #2

liska5
hodnocení

0x

Vymrzají snáze konečky tújí přehnojených dusíkem. S hnojivy opatrně, a dusíkaté jen zjara. Určitě nehnojit v zimních měsících. To máte pod tím kačírkem ještě geotextilii?

juelen
hodnocení

Aha, minulý rok jsem je celkem nahnojil to je pravda...na podzim uz jen kristalon podzim lehce na lepsi vyzrávání ...ano mám takto mi to navrhl a udělal zahradník jako vsude jinde v záhonech...alw vím ze to neni ideální...kde se geoska nadzvedla tam pod ní plazej a o kyslík zadonej kořeny...ale vše zatím velmi prosperuje...ale dalsi zahony uz bych osazel bud více na husto a nebo dál větší vrstvu mulče již bez geotextilie

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]