Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to čarověník

Od: babi* odpovědí: 3 změna:

Po kácení 100 letých smrků jsem našla kouli o průměru cca 70 cm. Někde jsem o tom slyšela, že to jsou přirozené bonsaje. Roubuje se to? ráda daruji.

Je to čarověník
Je to čarověník #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Ano, je to čarověník = to znamená zmutovaný útvar původního kultivaru. Čarověníky se množí roubováním (samy neutvoří dostatečné ani odolné kořínky, aby mohly žít samostatně a dobře prospívat a uspokojivě růst. A jinak, bonsai = to je lidskou rukou po léta tvarovaná dřevina podle určitých pravidel do tvaru velmi estetického stromku s natvarovaným a vždy dobře viditelným kmínkem. Tento stromek musí být vsazen do estetické misky, se kterou tvoří výtvarný celek. Tedy tomu, kdo stvořil výraz "přirozená bonsai" by Japonci dali co proto. Ida

doplněno 15.04.22 18:58:

Nemáte zač. Ida

floro*
hodnocení

1x

Čarovějník je přirozená mutace pupenu na úplně obyčejné dřevině. Tyto koule se vyhledávaly v přírodě, zbíraly se a pak roubovaly na původní dřevinu. Neroubovaly se celé čarovějníky, ale jen kousky - rouby. Ano, toto je takový čarovějník.

babi*
hodnocení

Zdvořile děkuji. Výraz jsem našla na internetu, já bych to tak sama nenazvala. Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]