Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy sklízet medvědí česnek?

Od: cesnek odpovědí: 5 změna:

Dobry den,mohl by mi nekdo poradit,jak poznat medvedi cesnek,kdy dozrava,taky je nejlepsi na nej jit.Mame tu takovou oblast,kde usedlici na nej chodi.Dekuji za odpoved.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dozrávání nepotřebujete, jelikož se sbírá list. A ten by se měl sbírat do té doby, než rozkvetou květy. Protože potom listy postupně hořknou a nejsou už chutné.

Mám MČ na zahradě. Dosud nekvete. A tak si zaběhnu občas pro několik listů, které hned použiju na chléb, do pomazánky...

Tak sbírejte teď a hned. Je na to právě nejlepší čas. Jaga.

liska5
hodnocení

1x

Už jsem na něm byla dvakrát. Jsem blízko podhorského potoka. Předevčírem naposledy, a už byl skoro akorát.V teplejších oblastech bude v plném proudu. Než se objeví poupata, tak jdu kdykoliv. Odhadem do půli května. Trhají se listy ideálně do látkové tašky. Vybírám pěkné a ukládám čisté, aby tam nebylo ani smítko..Zralost tady nelze sledovat, nesklízíme palice, ale listy. Uložený v ledně načechraný v plastové zacvaknuté krabici vydrží určitě týden.

Pozná se podle česnekové vůně a chuti. S ničím se splést nedá.V tu dobu tam podobné listí nebývá.

jabraka*
hodnocení

1x

Před velikonocemi je vhodné ho sklidit na přípravu velikonoční nádivky.

JB

hodnocení

0x

Obvykle na přelomu dubna a května

max2
hodnocení

0x
Tak nyni je pravy cas. Je potreba hledat ve vlhci oblasti. Nekteri rikaji strihat, ale domorodci to trhali. Zamena je nyni nemozna. Koncem kvetna uz nesbirat. Chutne to je, ale normalni cesnek je silnejsi, ten lihuji v alkoholu. Medvedi by sel zajiste tez. Spotreba alkoholu minimalni, cerstvost pak cely rok. (Ale nerikejte to v lekarne, hehe)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma medvědí česnek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]