Nejste přihlášen/a.
Dobry den,mohl by mi nekdo poradit,jak poznat medvedi cesnek,kdy dozrava,taky je nejlepsi na nej jit.Mame tu takovou oblast,kde usedlici na nej chodi.Dekuji za odpoved.
4x
Dozrávání nepotřebujete, jelikož se sbírá list. A ten by se měl sbírat do té doby, než rozkvetou květy. Protože potom listy postupně hořknou a nejsou už chutné.
Mám MČ na zahradě. Dosud nekvete. A tak si zaběhnu občas pro několik listů, které hned použiju na chléb, do pomazánky...
Tak sbírejte teď a hned. Je na to právě nejlepší čas. Jaga.
1x
Už jsem na něm byla dvakrát. Jsem blízko podhorského potoka. Předevčírem naposledy, a už byl skoro akorát.V teplejších oblastech bude v plném proudu. Než se objeví poupata, tak jdu kdykoliv. Odhadem do půli května. Trhají se listy ideálně do látkové tašky. Vybírám pěkné a ukládám čisté, aby tam nebylo ani smítko..Zralost tady nelze sledovat, nesklízíme palice, ale listy. Uložený v ledně načechraný v plastové zacvaknuté krabici vydrží určitě týden.
Pozná se podle česnekové vůně a chuti. S ničím se splést nedá.V tu dobu tam podobné listí nebývá.
0x
- Kde roste medvědí česnek
- Medvědí česnek na berounsku
- Toto není medvědí česnek?
- Medvědí česnek - žlutý květ?
- Medvědí česnek na Českolipsku a okolí
- Medvědí česnek se chystá kvést
- Medvědí česnek vysočina
- Medvědí česnek sušený
- Jak zpracovat medvědí česnek?
- Medvědí česnek
- Medvědí česnek-jak pěstovat?
- Medvědí česnek Praha
- Medvědí česnek - stopky
- Flíčky na medvědím česneku
- Medvědí česnek - protrhávat listy? seřezat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.