Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voskové pecičky na listu

Od: karlos* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den , mám 2x fíkus benjamin. Každý je v jiné místnosti. Při prohlídce rostlin jsem viděl , že vždy u konce listu je bílá vosková pecička . Když jsem ji vzal , nebyl tam žádný brouček a pod tou pecičkou byla černá tečka . Napadli mě puklice , ale ty jsou většinou na celých listech a někdy i větvích . Každá ta pecička má jiný tvar a velikost . Při rozetření jsem měl prsty jako od oleje . Nevíte , co to je? Má to tak každý fíkus? O puklicích pochybuju. Děkuji
Voskové pecičky na listu
Voskové pecičky na listu #2
Voskové pecičky na listu #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

3x
Je to normální záležitost. Některé listy mají nektaria a tvoří nektar. Je to přirozený jev.
Více zde cs.m.wikipedia.org/...

liska5
hodnocení

0x

Můj benjamínek to má občas taky. Mám ho 27 let a nic z toho nikdy nevylezlo, ani se to nerozšířilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]