Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škůdci u Draceny

Od: jandas* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
Před časem jsem si koupila větší Dracenu a asi po měsíci jsem zjistila, že v hlíně jsou nějaké housenky (asi 1cm dlouhé) a larvy. Zvětšený obrázek přikládám. Vyprala jsem kořeny od hlíny a poté přesadila do nové zeminy. Asi po měsíci jsem objevila stejnou housenku vedle květináče. Poradíte, o jakého škůdce se jedná a jak se ho zbavit? Druhá věc jsou bílé tečky na listech, zřejmě nějaký druh plísně. Nehýbou se, nejde zmáčknout. Potírání lihem jak jsem se dočetla, moc nepomáhá. Listy začínají mít žluté flíčky a poté list zežloutne a umře. Je vhodný nějaký postřik? Děkuji za radu.

Škůdci u Draceny

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jedná se některou z mnohonožek, není škodlivá, naopak užitečná. Ale není moc hezká... Pravděpodobně nevylezla z hlíny, kterou jste přece vyčistila. Hlína není pro ní nezbytné prostředí. Zbavit se jí lze jedině mechanicky (lze také použít prostředek Master 25 ME, ale není moc k dostání).
Bílé flíčky by podle popisu mohlo být padlí, asi by to chtělo fotku. Lze použít prostředek BIOBLATT.
jandas*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Ještě zkouším vložit fotku s bílými tečky, ale nevím, jestli to k něčemu bude a list jak vypadá, když už začne žloutnout a odumírat.

doplněno 07.04.09 20:24:

druhá fotka

Škůdci u Draceny #2

Na obrázku moc vidět není. Mohlo by jít o drobounký hmyz Physopoda. Vyhovuje mu suché teplo. Rostlinu ošetřete některým z mnoha insekticidů - opakovaně!

jandas*
07.04.09 20:25
hodnocení

xx

Škůdci u Draceny #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]