Nejste přihlášen/a.
Zdravím, na netu všude vidím prodejci doporučovanou netkanou tektilii, na hrobech ale realně většinou něco nepropustného, obvykle asfaltovou lepenku, nebo plastovou fólii. S netkanou textilií mám dva problémy. Jednak nevěřím, že tím tráva nebude prorůstat, druhak, jak se při úpravě antuky podaří o ni hráběmi zachytit, tak se začne cuchtat, leze z antuky ven a je to na výměnu. U fólie samozřejmě hrozí, že z hrobu vznikne bazének, který v mrazech může poničit obrubník. Já bych nejraději něco trochu propustného, ale mechanicky odolného. Napadá mě i koberec (bez přírorodních hnijících složek), je pevný, přitom propustný.
Co se osvědčilo vám?
Černou netkanou geotextilii, ta vydrží určitě deset let a propouštět vodu bude dobře. Na okrajích se uchycuje takovými háčky. Na plevel budou rizikové okraje, když to nebude tak těsnit. To buď vyplet ručně, nebo i chemii.Tráva na ploše sice prorůstat nebude,přesto položte na rovnou půdu bez porostu a třeba dvojmo, ale může v té antuce vyrůst něco, co se tam vysemení / javůrky, pampelišky/. Možná lepší bude kačírek, že tak nedrží vláhu.
Zdravím. Já jsem dala černou plastovou fólii (s mírnou prohlubní uprostřed), kterou jsem ale propíchala hřebíkem, v prohlubni hustěji. Dírkami spolehlivě dešťová voda odtéká. Chce to ale na fólii nasypat alespoň 3cm vrstvu té antuky, abyste fólii hrabičkami neshrnul. Mám to tak 4. rok a zatím to slouží bez problémů. Když je hodně deštivo, objeví se sem tam zjara semenáček pampelišky, který se ale lehce vytrhne. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.