Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřebovala bych poradit s hnojením, jelikož jsem úplný začátečník.
Chci si nasadit (něco doma do truhlíků, květináčů a něco na záhon) nějaký papriky, rajčata,okurky, měsíční jahůdky, mrkev, ředkvičky, hrách, salát, špenát...
Mě zajímá, jestli je potřeba hnojit všechny druhy a jestli je na každý druh nějaký zvláštní hnojivo nebo nějaký univerzální.Popřípadě tipy.
A kdy asi zhruba začít? Až půjdou na záhon, popřípadě z kelímků do květináče?
A když přesazju z výsevní misky do kelímků, použít ještě pro výsev nebo zahradnický? Nebo půl na půl?
Díky,
Z výsevného substrátu sázím do univerzálního v kontajnercích. Hnojím, až po vysazení na trvalé stanoviště. Pokud do volné půdy nebo truhlí, tak s hnojením počkat, až se kořínky napojí na půdu v novém místě. To trvá nejmíň dva týdny. Ne čerstvý hnůj na kořenové ani ředkvičky a salát. Hrášek nehnojím, ten si vychytává vzdušný dusík. Snad jedině nějakým cereritem v chudé půdě. Hnojím většinou granulovanými slepičinci, protože tu je deštivější kraj, tak se postupně vlhkem rozpustí. Plodové zeleniny, jako rajčata a papriky, ale i muškáty - jednou týdně vmísím do zeminy hrstičku těch slepičincových granulí.. Na jahody jsem mívala speciální Fragarin a na květiny Kristalon - květ. Jinak do kupovaného substrátu přidávám krtince z louky, ať je zemina těžší. Nebrat z pole. Zemědělci ošetřují různými pesticidy a ty v tom mohou Vašim rostlinám škodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.