Nejste přihlášen/a.
Je to divoký šnytlík, neboli pažitka lesní. Proti té zahradní je jemnější, méně aromatická, ale použití má stejné, jako zahradní. Klidně ji můžete dát na chleba s máslem či do pomazánky.
V květináči Vám umře. Už ten název "lesní". Je zvyklá na přírodu, jinou skladbu půdy /často je pod stromy/, když ji zavřete do květináče, zahyne. Raději si tam na ni choďte do přírody a pokaždé si kousek uřízněte. Poroste tam pořád. Jaga.
Zdravím. Pokud byste chtěl mít v květníku pažitku, spíš si řekněte nějakému zahrádkáři o hlavičku odkvetlé pažitky, kdy je fialová barva již zašedlá, potemnělá = to už má zralá semínka. Celou hlavičku se semínky vsaďte do květníku, a za chvíli máte krásný statný trs k použití. Nebo kupte semínka – to si můžete vybrat i odrůdu, podle velikosti, ranosti, vůně, barvy květu i chuti. Ida
Pažitce se obecně v květináči dluho nedaří. Potřebuje jakési spojení se zemí. Poroste, to ano, ale časem zeslábne, i když jí budete doplňovat živiny.
Co mne mile překvapilo, je pažitka česneková. Má lístky tenké, ale placaté a není tak tvrdá a ani tak snadno nejde do květu.A chuťově zajímavá!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.