Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tvrdá jablka

Od: hakloud odpovědí: 5 změna:

Zdravím! Mám dotaz,proč jsou dovážená jablka i po dlouhé době doma tak tvrdá,že by si člověk na nich vylámal zuby a jak toto odstranit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Jak to chceš odstranit. Je to výsledek šlechtění nových odrůd odolných vůči poškození při přepravě a skladování. Navic je možné že je při sklizni podtrhnou aby byly ještě tvrdší a tím že je skladují v plynových komorách se sníženým obsahem kyslíku jim nedají šanci dozrát.
Není to dávno co proběhla médii taková aféra, kdy si Ukrajinci pracující ve skladech zelenini šli ukrást pár jablek do takové zaplynované sekce a dva ze tří tam zůstali.

hodnocení

3x

Nekupujte jablka skladovaná v dusíkaté atmosfeře.

hodnocení

1x

Protože jsou z plastu ;)

(a podle toho i chutnají *blee*).

hodnocení

0x

Můžeš zkusit skladovat jablka v neprodyšně uzavřeném plastovém obalu při teplotě 15-20°. Při zrání ovoce uvolňuje ethylen, který urychluje zrání.

manuela
hodnocení

0x

Jsem tomu ráda,že tu je o tom diskuse,protože jsou to dlažební kostky=jen vypadají,jak jablka.Jediná jablka.která se dají občas někdy konzumovat syrová jsou ta bezdruhová~červená volná~,tak jest napsáno,je to mix a proto i když jedno není k jídlo,bude aspoň některé ...jiné jsou pro mne nepoživatelné...to byly čas utrhnout nebo vylézt na strom pro "jabko"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]