Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna pružin u provzdušňovacího válce u benzínového Wolf Gartenu VA 357B

Od: achim* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, chystám se měnit pružiny na válci.
Chtěl jsem se jen zeptat, má -li to nějaké specifické fígle a jak se jednotlivé boxy oddělují?
Na první pohled se mi zdá že ten válec je nějak zalisován.
Logicky.bych šel přes ten šestihran a pokusil se jednotlivé boxy nějak vybouchat...
Děkuji předem za radu.

Výměna pružin u provzdušňovacího válce u benzínového Wolf Gartenu VA 357B
Výměna pružin u provzdušňovacího válce u benzínového Wolf Gartenu VA 357B #2
Výměna pružin u provzdušňovacího válce u benzínového Wolf Gartenu VA 357B #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak logicky na to jdeš ale ze špatné strany.

Ty musíš povolit zajištění ložiska (asi nějaký šroub zajištěný lepidlem). Pak stáhneš ložisko a tím uvolníš plastové segmenty.

Pak záleží na tobě jestli si troufneš všechny plastové segmenty stáhnout a nebo je pouze oddálíš a vyměníš pružiny.

Ten pružný kolík a podložka je tam jako doraz a jednotlivé plasty jsou vzájemně stlačené právě přes to ložisko. Pokud bys vyrazil ten pružný kolík, tak už ho asi zpátky nedostaneš.

achim*
hodnocení

Colombot, dík za radu.
Už jsi to někdy měnil, nebo je to pouze teoreticky?
Smysl to ale dává, bo ta délka závitu by pak mohla dotáhnout ty jednotlivé boxíky ...
Uvidíme zítra, až mu dojdou náhradní pružiny
Děkuji !

Opravoval jsem podobnou sestavu v loňském roce. Sice už si to přesně nepamatuju, ale rozhodně jsem to rozebíral ze strany ložiska.

achim*
hodnocení

0x
OK, díky moc. Jdu na TO ;!
juraj
Ahoj, chystám sa urobiť to isté. Išlo to cez tie ložiská? Sú tam nejaké finty? Nemáš nejaké fotky? Ďakujem!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]