Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rajčata hniloba?

Od: jiri* odpovědí: 9 změna:
Dobry den poradi nekdo co s nema je? Dekuji
Rajčata hniloba?
Rajčata hniloba? #2
Rajčata hniloba? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Jsou hodně vytažené z nedostatku slunka, asi jim jsou krabičky už malé a pořád si myslím, že mají moc mokro.

Až je budete sázet, tak o dost hlouběji a zešikma. Ony pak ze stonku pod zemí pustí další kořínky, čímž se posílí.

Počkáme na další reakce.

jiri*
hodnocení

Děkuji moc. Pak dám vědět
liska5

Nereagujte! Tím se to modře zbarví a dotaz se jeví, jako zodpovězený.

Kde se to jeví jako zodpovězený dotaz? Já to nikde nemám. Tazatel normálně na Vaši odpověď reagoval, jako to děláme vždycky. Jeho odpověď je modrá, to je normální. Nebo je tady zase něco nového, čeho jsem si nevšimala?*co*

liska5

Suzy, chtěla jsem, aby po mém upozornění s reakcí počkal, aby se přidali další rádci s radami k rajčatům. Ty zmodrané texty totiž už tolik nelákají k pokračování ve vláknu, Vypadají, jako vyřízené. Ten pokyn - nereagujte, byl na tazatele!

Toť vše.

hodnocení

1x

Jak vysoké máte ty krabičky? Je to špatně vidět. Já přesazuji do kelímků od jogurtů, ne těch malých ale ty 500 gramů a vždycky mi v nich vydrží až do výsadby. Ale asi jste vysadil dost brzy, protože já se chystám teprve přesazovat sazeničky do kelímků.

krohl
Řekl bych moc vody a málo světla. Mám rajčata již od začátku února. Nyní již samostatně v kelímkách 0,3l. Teď mají sazeničky asi 15cm, několik řad lístků a kmeny jako smrky :-D
Teď, poslední měsíc "doma" přidávám do zálivky Kristalon Start, protože budou mít živiny ze substrátu "vysosané"
Máte je strašně vytažené a málo lístků = málo světla, žluté = buď moc vody nebo špatnou hlínu (málo živin).

liska5
hodnocení

0x

Mají ty kelímky odtokovou dirku? Jinak v nich stojí voda a kořínky se dusí..

jiri*
03.04.22 20:40
hodnocení

Ano mají

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]