Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlakový spínač

Od: tomo30® odpovědí: 8 změna:
Koupil jsem ponorné čerpadlo jenže došlo ke změně projektu a potřebuji aby spinalo po úbytku tlaku.lze toho dosáhnout pomocí tlakového spínače? takový ten typ se zásuvkou a zástrčkou...je mi jasné že samospádem se voda vrátí zpět do jímky,...to bych vyřešil zpětnou klapkou v hadici mezi čerpadlem a spínačem.diky za názory

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

Bez expanzní nádoby to bude spínat každou chvíli. Používám spínač z Číny aliexpress.com/..., kde je příjemné nastavování a má v sobě zabudovanou ochranu proti běhu čerpadla při poruše (sleduje v podstatě tlak při sepnutí čerpadla a pokud se tlak nemění, usoudí, že buď jede čerpadlo nasucho, nebo je prasklé potrubí a čerpadlo vypne).

hodnocení

Nechápu proč by to mělo spínat každou chvíli?...pokud neotevřu kohout tak tlak je konzistentní ne?!
hodnocení

Pěkné ale zbytečně složité na zapojování...pro mou instalaci nevhodné

hodnocení

2x
Tady k zakoupení u nás; používáme podobné, jak toto reded.cz/... sací koš, čerpadlo, zpětná klapka, presscontrol, zavlažovací souprava.

hodnocení

0x
Bylo by lepší napsat typ čerpadla, zapojení a využití, ale obecně ano. Ta zpětná klapka by se měla namontovat hned za čerpadlo.
hodnocení

Gardena - podotýkám že origo tlakový spínač stojí dost přes 3tis a to se mi nechce davat
Tlakový spínač
hodnocení

A využití: zavlažovací systém pro zahradu+běžná hadice

hodnocení

0x

Bude to fungovat úplně normálně.. Stačí obyčejný tlakový spínač co se používá na vodárně. Životem odzkoušeno...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]