Zdravím, loňský rok mě do studny nalezla hromada slimáků. Jenom na provázku od síťovky s pivkama, který se tam chladily jich bylo třeba 5. Zkusil jsem letos nalepit kolem dokola 40ku smirek (viz foto). Nemáte někdo tucha, jestli přes to ty ludry přelezou? Díky
Tak to je v ritzi těch hajzlu bylo loni mraky - nějaký vajíčka jsem přes zimu zlikvidoval,ale stejně bude zase peklo-loni jsem jednu dobu našlapoval jak v minovýn poli...o indickém běžci jsem přemýšlel,ale zas budou všude játrovky zkusím ještě parazitické hlístice a ve finále bude nejúčinnější starej dobrej sběr
Pokud pijete turka, tak lejte soc z kávy kolem studni. Kofejn je pro ně smrtejný jed. Odzkoušeno na záhonku u potoka.
liska5
Právěže z pressa jsou ty "puky" ze slisovaného lógru z kávovaru. Tak říct někde v hospodě, ať vám je střádají. Půdě kolem to nevadí, naopak jsou rostliny, které se hnojí kávovou sedlinou. Jenom si nejsem jistá, že to kafe na ně tak zabírá.
První mne napadl ekologický Ferramol. Ty modré granulky rozhodit. To nedělejte! Ten slimáka nezahubí hned a tak se milej slimák stihne narvat do studny a zhebne tam a spadne do vody - fuj!
Co se týká lógru, vloni jsem střádala, protože jsem chtěla ochránit jednu rostlinu, vytvořila jsem kolem široký pás z lógru, ale nebylo to nic platné. Letos jsem uvažovala o tom smirkovém papíru, ale když se tu píše, že to přelezou, tak to nemá cenu.
liska5
Možná písek, ohrádku z něj, jako pískoviště. Tam jsem slimáka ještě nepotkala. Jen v posypaném pruhu písek déšť a vítr brzy rozptýlí. A aby jim to nevonělo přidávat lógr.
To mě nenapadlo, že by nakladli vaja pod víko...zítra hned mrknu ...už jenom pomyšlení, je nechutný
liska5
Soused slimáky odlákával do vydlabaných půlek slupek od melounů s levným pivem..Melounové přilby ponořil u záhonů do úrovně půdního povrchu. Ten meloun i pivo jsou těm slizákům hodně voní. A jak si cucnou, opijou se a utopí...
Někde jsem četla obsypat pískem, nebo drcenými vaječnými skořápkami.
Slimáci nemohou žít v prachu, nalepí se na ně a oni nevytvoří tolik slizu, aby se mohli pohybovat. Takže bych metr okolo studny udržovala suchý a prašný. Místo kamínků nasypat jemný písek nebo tam sypat popel.
Elektrika na ně funguje, ale chce to trochu kutilsví. Dokola tři nebo čtyři drátky (na podkladové pásce), propojit tak, aby sousední vodiče měly vždy + a -. Stačí to přpojit na 4,5 V (3 sériově monočlánky). Spotřeba je prakticky nulová, jenom při dotyku nohy, než slimák zařadí zpátečku.
Tucha nemám, ale nápad mi to připadá dobrý. Jenom by mne zajímalo, kudy ti slimáci do studny vlezou? Já mám také studnu a slimáci mi také lezou všude, ale ve studni jsem je ještě nenašla. A to se ti slimáci ve studni neutopí?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.