Nejste přihlášen/a.
zdravim, asi hloupy dotaz, ja vim...koupil jsem kvetouci hortenzii v obi a zasadil jsem ji ven do pudy. Pres noc kompletne promrzla, kvety jsou znicene... Je asi kaput, ze jo, je to na vyhozeni nebo obrazi?
dekuji,
zname
4x
Udělal jste chybu. Rostlina z OBI nebyla zvyklá na mrazivé počasí, navíc v květu. Když jste koupil kvetoucí, ponechala bych ji v interiéru, aby mě těšila svými květy. Teprve po odkvětu ven, klidně i začátkem května.
Pokud jste chtěl rostlinu původně na ven, s nákupem počkat až na pozdější jaro, koupit ji BEZ KVĚTŮ a vysadit ven.
Takhle máte po květech, jen jste zbytečně vyhodil peníze. S jarem rostlinu kontrolujte, zda budou někde po větévkách pupeny. Dole u země by mohly být. Pak vše, co je pryč, ostříhat a nechat rostlinu, ať si poradí sama. Je to škoda. A pokud se vzpamatuje, bude to trvat dost dlouho, než zase pokvete. Jaga.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.