Nejste přihlášen/a.
zdravim, asi hloupy dotaz, ja vim...koupil jsem kvetouci hortenzii v obi a zasadil jsem ji ven do pudy. Pres noc kompletne promrzla, kvety jsou znicene... Je asi kaput, ze jo, je to na vyhozeni nebo obrazi?
dekuji,
zname
Udělal jste chybu. Rostlina z OBI nebyla zvyklá na mrazivé počasí, navíc v květu. Když jste koupil kvetoucí, ponechala bych ji v interiéru, aby mě těšila svými květy. Teprve po odkvětu ven, klidně i začátkem května.
Pokud jste chtěl rostlinu původně na ven, s nákupem počkat až na pozdější jaro, koupit ji BEZ KVĚTŮ a vysadit ven.
Takhle máte po květech, jen jste zbytečně vyhodil peníze. S jarem rostlinu kontrolujte, zda budou někde po větévkách pupeny. Dole u země by mohly být. Pak vše, co je pryč, ostříhat a nechat rostlinu, ať si poradí sama. Je to škoda. A pokud se vzpamatuje, bude to trvat dost dlouho, než zase pokvete. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.