Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Salát neroste

Od: vilem14 odpovědí: 3 změna:
Ahoj, mám už týden ve skleníku salát a pořád vypadá stejně. Nějak se mu nedaří a já nechápu proč? Zemina je koňský hnůj promíchaný z kompostem a původní půdou co byla ve skleníku. Zalito mám , na noc salát přikrývám. Teď tu je 25 stupňů. Nevíte kde dělám chybu?
Salát neroste

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A proč koňský hnůj? Zrovna salát je rostlina, která je nenáročná na živiny - potřebuje/chce nižší obsah živin.

A 25°C je také moc. Chce to větrat a třeba přistínit. Záleží i na tom, jaký salát máte.

vilem14
hodnocení

Aha to jsem nevěděl že hnojem salátu spíš uškodím. Jinak se jedná o salát kamenex.

Kamenec je fajn, může být i ve skleníku.

Mně by asi vadilo ho sadit do nezetlelého hnoje (spíš teda pak jíst) a salátu to asi taky dobře nedělá.

Asi bych zkusila aspoň několik rostlin opatrně vyjmout, dát jen tu kompostovku s původní skleníkovou zeminou a do ní sadit.

A určitě to v těchto slunečných dnech chce větrat. Záleží, jak moc vám tam pálí sluníčko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]