Nejste přihlášen/a.
Může mi prosím někdo poradit, jak se zbavím pařezu z jasanu / mimo frézování /, který má průměr okolo 120 cm a je ve vdálenosti cc. 2-2,5 m od zdiva garáže / kde mi již praská klemba /. Hlíva dle vyjádření odborníka není vhodná. Všem přeji krásný den.
Mrtvý strom-pařez nežije. Nerostou mu kořeny a už garáži neškodí. Na ruční vykopání je velký a těžký, vynaložené úsilí by se muselo skutečně vyplatit. Kopání bagrem blízko sklepa už přináší přináší jistá rizika. Pokud něčemu opravdu moc nepřekáží, já bych ho jen trochu seříznul, lehce zahrnul zeminou, srovnal s okolním terénem a nechal přírodu, ať se o něj postará sama.
Rozhodně už nehrozí objemový nárůst kořenové hmoty.Pokud začne z kořenů odnožovat,stačí zelené výhonky pokropit,nebo natírat roundupem .Aby se pařez rychleji rozložil,větším vrtákem se pařez navrtá,děrami hustě vedle sebe.Lze použít i zásyp dusičnanem draselným.Oxidace dřeva pak postupuje rychle.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.