Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy vysázet rozmarýn a vavřín

Od: annka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

kdy se dá vysázet 2 -letý rozmarýn a vavřín ven do záhonu, abych mu neuškodila? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Je důležité, zda máte rozmarýn pokojový (tropický), nebo venkovní. A ten vavřín je skutečně bobkový list, nebo je to bobkovišeň, kterou si lze s bobkovým listem (vavřínem) splést? Pokud je rozmarýn ten tropický a vavřín skutečný bobkový list, ani jedno nelze vysadit do záhonu => u nás nepřezimují. Obojí se sází do květníků a od poloviny května (po zmrzlíkách) do podzimu lze venku letnit. Máte-li rozmarýn venkovní a zahradu v teplejší poloze, můžete po "zmrzlíkách" vysadit do záhonu a na zimu pak nakrýt. Máte-li bobkovišeň, vysadit ven můžete teď na jaře. (Já bych ještě počkala týden, až pominou ty noční mrazíky a vysadila pak). Ida

annka
hodnocení

děkuji za odpověď, sazenice byly koupené v zahradnictví a rozmarýn je údajně mrazuvzdorný - prý, nevím, prodavačka nevěděla kolik zimy snese, za dva roky je asi 60 cm vysoký a od podzimu mi i kvetl a vavřín je opravdu bobkový list nyní má asi 80cm

hodnocení

1x

Bobkový list bych na záhon nedávala. Také ho mám, ale mám ho v květináči. Kamarádka vysadila na záhon a zmrzl jí. Ale rozmarýn venku mám už několik let, a nezmrzl.

hodnocení

0x
Rozmarýn dejte do květináče, ať ho na podzim můžete schovat dovnitř. Naši zimu nepřežije.

Záleří odkud paní je, já mám rozmarýn v záhonu 3 roky v Praze a OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]