Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je za houbu

Od: jenyk® odpovědí: 9 změna:
Přátelé, kamarádi.
Byl jsem se podívat jaké škody napáchala paní zima a co jsem cestou neuviděl. Na mezi u cesty malý kousek vytálého sněhu a tam si roste houba. Nejsem žádný Smotlacha a tak netuším co mi to za barákem roste. Krkonoše, nadmořská výška lehce přes 700 m.n.m. západní svah.
Nepozná to někdo? Předem díky.

Co to je za houbu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

5x
liska5

To spíš ta Kržatka než Penízovka.

Souhlas. Sedí popis, substrát i období výskytu.
hodnocení

To by mohlo být ono. Dnes tam je již pouhý náznak houby. Trochu jsem tam zahrabal a pod drnem je zbytek kořene nějakého keře. Takže to rostlo na zbytku starého dřeva v zemi.

jiof
hodnocení

0x

Asi penízovka sametonohá?

jiofa

vypadlo mi -a. jiofa

hodnocení

0x
Chtělo by to fotku od spod, jak vypadá noha. Vypadá to že to roste z jehličí. To penízovka nedělá. Ta roste na listnatém dřevě. Tipoval bych spíš nějaký druh lakovky ale ty zase moc nejdou zimě.
hodnocení

Z jehličí rozhodně neroste. Je to kamenný taras u cesty. V současnosti již zarostlý trávou. Takže kousek drnů na kamení. Široko daleko žádný strom.
Dnes se tam již nedostanu, nevím jak zítra. A jestli vydrží do soboty, to netuším.
Tak v tom případě varianta penízovka padá. To je dřevokazná houba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]