Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit z bansaje ptačí zob padlí

Od: tolki* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, na bonsaji ptačí zob jsem zpozoroval na některých listech bílý povlak. Vyskytuje se i na některých jemných větvičkách. Googlil jsem a zdá se mi, že se jedná o padlí. Může mi prosím někdo poradit, jak rostlinku ošetřit? Moc děkuji!

Jak odstranit z bansaje ptačí zob padlí
Jak odstranit z bansaje ptačí zob padlí #2
Jak odstranit z bansaje ptačí zob padlí #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Prohlédněte pořádně. Spíš bych řekl, že na něm máte nějaké brebery než padlí.

floro*
hodnocení

2x
Ale jo, je to padlí.bzrejme proti, že se jedná o nové přírůstky v zimním období. Rostlina by měla být zazimování, má hibernovat, když se jedná o nás druh a ne tropický či subtropický.
A taky doufám, že nerosite.
Než používat chemii v obýváku, bych volila napřed látky napřed přírodní látky. Shrnutí mají třeba zde homebydleni.cz/... Osobně doporučuji ten česnek, nebo výluh z cibule.

jiofa
hodnocení

1x

Jak píše floro. Je to padlí a kupte si na něj Dithane DG Neotec . Bonsaj mimo místnost celou důkladně prostříkněte. Je to učinný fungicid který mám mnohokrát prověřený. Stříkejte během roku i praventivně. Vyvarujte se domácích prostředku s octem. Stačí větší koncentrace octa a máte po listech.

hodnocení

0x

Tohle na padlí nevypadá, to by ty listy byly krabaté a zahnědlé. Jinak na houbové choroby rostlin mě napadá třeba sulka či kuprikol.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]