Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IBC kontejner od potravinářské vazelíny

Od: roland® odpovědí: 2 změna:

Koupil jsem IBC kontejner 1000 litrů od potravinářské vazelíny. Je pro použítí k zálivce a k použití na užitkovou vodu vhodný? Ten od pryskyřice jsem rovnou zavrhl, prý je toxický. Ale co potrvinářská vazelina?To by snad mělo být v pohodě. Máte s tím nějaké zkušenosti? Nadrž je bez zápachu a barvy a na dně nrnení nic zaschlého. Nadrž je hezky čistá a jen je povrchově trochu mastnější. Mám to ještě nějak vypláhnout a nebo se nevadí když po napuštění vodou ze studny budu budu vodu rovnou požívat k zálivce a mytí nádobí a ve sprše? Díky za odpovědi :)

IBC kontejner od potravinářské vazelíny

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

K zalévání bych se toho nebál, ale mastnota bez pořádného očištění zůstává - a sprchovat se vazelínovou vodou vás rovnou "navozkuje" :-D - já bych to tedy nejprve zkusil pořádně omýt pokud možno horkou vodou a saponátem.

hodnocení

0x

Vazelíny pro potravinářské účely jsou většinou na bázi silikonového oleje zahuštěného mikročásticemi křemíku, čili pro organismus neškodná látka. Klidně se v tom sprchujte, přinejhorším budete mít trochu vláčnější pokožku :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]