Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám asi 3-4 roky medvědí česnek, ted vylézá a trochu se rozrůstá. Chci dát kousek kamarádce, můžu ho ted kousek vyrýpnout a dát do květináče, abych jí ho dala? Nebo kdy by se to mělo udělat?
Zdravím. Já bych s tím počkala, až česnek odkvete a bude mít jen trsy listů. A pak zaryjte dost hluboko, cibulky má hlouběji, než se na 1. pohled zdá. Vyryjte celý trs a celý vsaďte do květníku. Kamarádka by pak měla vsadit zase trs celý pohromadě, nerozebírat na jednotlivé cibulky. Lépe se mu bude dařit. Z květníku od vás pak česnek může dát do záhonu až do přelomu října - listopadu. Ida
Medvědí česnek mám. Vzpomínám - přivezla jsem si ho z přírody před 6 lety, začátkem června. Vsadila a od té doby roste. Je na vlhké zahradě, pod starou třešní a myslím si, že mu tam je dobře.
Mám 4 bohaté trsy, ale nikdy mi nenarostly další rostliny. Přišla jsem na to, proč. Vždycky jsem poctivě ostříhala odkvetlé květy, aby rostliny zbytečně nevysilovaly. Loni poprvé jsem je nechala, aby se semena mohla rozběhnout kolem. Tak uvidíme letos. Jaga.
V květináči mu dobře nebude, je to rostlina vlhkých luk a mokřadů, kolem potoků, pod listnatými stromy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.