Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tekute hnojivo na citrusy

Od: zname odpovědí: 2 změna:

zdravím, dá se tekute hnojivo na citrusy vyuzit i na jine rostliny (venkovni, trvalky, atd. cili ne na pokojove) nebo ne? Zbylo mi to doma i kdyz jsem citrusovnik vyhodil...

diky,

jiri

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Citrusy potřebují dodávat Ca, takže vaše zbylé hnojivo vápník obsahuje. Klidně jím ale můžete přihnojovat všechno kromě rostlin, které Ca nesnášejí: lewisie, azalky, většina lilií, vřesy, vřesovce, některé hořce... Ida

hodnocení

0x

Já bych ho určitě využila i na jiné rostliny. Dělám to tak také a nic špatného se jim neděje. Používám třeba hnojivo na orchideje i na jiné pokojové květiny a vede se všem dobře. To samé dělám i s hnojivem na citroník. Když ho zalévám a zbyde mi, tak ho klidně doleji i na jiné květiny. Jediné co dodržuji je to, že nikdy nehnojím na suchý subtrát, napřed normálně zaleju a pak přidám zálivku s hnojivem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]