Nejste přihlášen/a.
Každý příští rok zde roste ještě více plevele.
Jakým jiným způsobem to vyřešit?
2x
Já když jsem stříkal roundup, tak jsem ho stříkal na listy trávy. Stříkat ho na chodník je zbytečný.
Roundup prostoupí přes listy i do kořenů, takže ten plevel, který roste příští rok je z nových semínek a jsou to nové jiné rostliny.
Můžeš zkusit horkovzdušnou pistoli nebo plamen, ale tím zlikviduješ pouze nadzemní část rostliny.
No pokud pořádně prohřeje i tu půdu, tak by se měla termínovat i ta semínka v zemi, nutno vyzkoušet
Ale nejspolehlivější je asfalt, beton ![]()
Tak stačí ten co měl Leonardo DiCaprio... A stačí nad 60°C
Ale já mám jen na propan-butan asi 30 kW (aby na me nikdo neprisel
)
taky záleží, o jak velkou plochu se jedná
1x
Používám Roundub na zahradě a s úsúěchem.Jen je nutné ho použít s úvahou,že všeho moc škodí.Aplikuje se mal= množství na zelené části rostlin,takže chodník nemusí smrdět.Stejně je zaručeno,že se nejd=le za 14 dní sluncem rozloží na naprosto neškodné sloučeniny.Nu a na zasclé plevele pak jsou nutné lidské síly,trochu pohybu nikéomu neuškodí.
Minulý týden jsem v OBI viděl lahvičku s roundupem,.vybam venou štětečkem,ten uřčitě nedovolí potřísnit okolí.
JABRAKA
0x
Je to věčný boj, postřik zahubí rostlinu ale semena vypadnou a rostou vesele dál.Na některých místech dávám pod dlažbu folii, v létě tráva nemá vodu tak neroste
Někdy na cestičku leju ocet, jindy horkou vodu, na kousek zámkovny, co máme použiju takový ten plamenomet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.