Ahoj chtěla bych se zeptat koupila jsem si amaryllis asi před týdnem a jak rostla ta mi začaly padat listy na zem(neupadli jenom ležely na jedné straně) ale teď mi jeden upadl a nevím co to znamená nebo co mám dělat prosím pomozte mi
Amarilis je cibulovina,její vegetační cyklus začíná tehdy,když začne vyrážet květní stvol.Do té doby je uložen ve tmě a chladu a nezalévá se.Až vyrazí stvol,pak se zaleje a pohnojí. Zemina v květníku se udržuje ve stavu mírně vlhkém,nesmí se přelít.To už by rostlina měla být na plném slunci.. Až odkvete,nechá se do zimy odrůst v plné vegetaci,na podzim se nechá zaschnout (listy)Zaschlá cibule se vyjme z květníku a uloží do sucha a chladna.V předjaří se zasadí do nového substrátu a čeká se,kdy vyrazí nový stvol.
Ten květináč je opravdu moc velký a ta zemina se mi navíc zdá nějaké moc mokrá. Tato cibulovina chce spíše menší květináč. A normálně napřed vyrazí stvol na kterém bude květ a až potom vyrazí listy. Teda alespoň já to tak u "amarylisu" měla. A také si myslím, že je to hvozdík.
Cibuli to nevadi vyrazi nove listy jen omezte zalivku zda se ze je moc zality. Rostlinu mate teprve tyden mozna to je jen prenesenim. Na prvni fotce je videt z prave strany rasici kvet? Ja mam na vychodnim okne na parapetu nekolik let zalevam jednou za tyden zrovna mi jeden vykvetl.
bohousek
Já ji zalévám jednou týdně plnou misku vždy v sobotu a vykvete mi tak jednou za asi tři řtyři roky, jak kdy. Ikdyž vlastně si nejsem jist jestli je to amarylis, zdědil jsem ji po manželce, která mi říkala, že se tak jmenuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.