Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řez keřů

Od: juelen odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,uz je ve vzduchu cítit předjaří a výhled na 14 dní má byt i v noci nad nulou a ve dne už dost nad nulou a to už bude březen a i jeho začátek má být už i kolem 12 stupňů dle předpovědi. Už jsem na to úplně nadržený, myslíte že je již vhodné udělat řez okrasných keřů a dřevin? Zejména bobkovišně,hortenzie, různé tavoly, ibišky vajgelie apod? A lze tím vůbec něco získat,nebo raději ještě počkat? Trvalky typu levandule a okrasné travy a krásnoočka jsem již pár cm nad zemí ustrihnul

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
19.02.22 08:36
hodnocení

0x
Můžete

jiofa
hodnocení

0x

Dobře si každý druh prostudujte a potom řežte. Jak se říká "Dvakrát měř, jednou řež." Většinou se okrasné kvetoucí keře stříhají až po odkvětu (vajgelie, zlatice...). Takže aby jste si nyní neostříhal co za nějaký týden až 1-2 měsíce pokvete.

juelen
hodnocení

Ono mi teď spíše jde u mladých to keříků o řezy u nově rok založené zahrady,aby byly řezy od spodu a pekne vetvene a husté už od spodu,ma byt ted az do března bezmrazu a pak uz je stejnak březen,bylo by vhodné pohodit i hnojiva na růst nebo s těma počkat opravdu až na březen ona vajgelie kvete několikrát do roka ne?
jiofa

No nevím ale u roční výsadby okrasných keřů bych já osobně ještě nestříhal. Pokud ano, tak opravdu něco až pokud něco vykvete ale i tam bych ještě min. rok počkal. Je to kus (druh) od kusu. Vysázel jsem toho za život mnoho ale kromě keřů na živý plot jsem se pouštěl do řezu až po pár letech. Většinou se s řezem odstraňují i staré proschlé větve a to u roční výsadby rozhodně není.

juelen
hodnocení

Jasne chapu,jen jsem myslel ibisky jim zastrihnout trosku konecky aby byly hustsi uz od spodu...pak rozhosne bobkovisne a hortenzie limelight ty jsou jasne ty az dole ty kvetou na jednoletem dreve diky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]