Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vinič ,pergola ,rez

Od: novak1* odpovědí: 5 změna:

Mám tažeň viniče na pergole. Na kolik oček mám skracovat bočné výrostky teď na jar? Na dve očka nebo na jedno očko.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na dva a staré výhonky vystríhať.

novak1*
hodnocení

Na dva. Prvý je ten malý tesne u pne a potom ješte jeden?

neo®

zdravim ,bude lepší když přidáte foto, univerzálnost na dvě očka moc nezastávám...

hodnocení

2x

Zdravím, také se na to chystám, záleží kolik máte polechaných hlavních větví, jak daleko od sebe a jaká byla zima. Když to vymrzne tak se to musí nechat dorůst. Jinak nechávám na jedno, ať to není tak husté méně náchylné na plíseň a méně vylamování.Tím že střapce vysí dolů, jde na ně méně sluníčka přes listy. Přeji honě úrody

novak1*
hodnocení

Je to tmavý vinič vypestovaný s odrezku. Má jeden rok ,byl ohnutý ,na 10 puku a zarodil, vyrostli hodne mocné pruty. Ten prvý puk se mi zdá moc malý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]