Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nolina - co s vyhonky

Od: x11x* odpovědí: 4 změna:

Dobry den,

pred rokem jsem si do bytu poridil nolinu - sloni nohu. Vypada to, ze se ji u nas libi. Typicka choholka na vrcholku nohy se rozrusta, ale zaroven se na noze objevili dalsi tri statne vyhonky, ktere jeji vzhled kazi. A tak bych se rad zeptal, je mozne tyto vyhonky odstranit, aniz bych materske rostline ublizil a udelat z nich napr. rizky a rostlinu tak rozmnozit?

Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

2x

Určitě rostlině odstraněním těch výhonků neublížíš, ale netuším jak budeš úspěšný se zakořeňováním těch výhonků, ale asi to není tvůj hlavní záměr? Odříznul bych je ostrým nožem, zaprášil stimulátorem růstu, ale nemusíš a dal do lehčí, stačí kupované půdy, normálního substrátu, po zakořenění je nutné přesadit do lehčí půdy - písek + substrát pro pokojovky...

x11x*
hodnocení

Odrezano. Uvidim, jestli se to v substratu chytne.

Diky.

ukulele*

jasný, dej mám vědět, jak to dopadlo, jestli se chytly...

ludmila*
hodnocení

0x
Ano, pred rokom sa mi tak podarilo rozsadiť nolinu a terat mám tri rastliny.
Veľmi lahko sa dali jednotlivé rastlinky oddeliť, samozrejme pracujeme
čo najšetrnejšie, aby sme nič nepoškodili.
Prajem Vám úspech pri pestovaní

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]