Nejste přihlášen/a.
0x
... zkuste pomologii na netu,knihu jsme měli v knihovně,všetně starých skvělých odrůd,které bohužel jsou jen na starých zahradách,škoda
Řekl bych, že naopak staré odrůdy jsou v dnešní době hodně v kurzu, např. zásilková školka Pešek Bojkovice na tom udělala dobrý byznys. Sám jsem několik starých odrůd v posledních letech vysadil (Kalvil, Boikovo, Coxovou renetu), všecko semenáče, ale mám hodně místa a mám i hodně nových odrůd na A2 (Topaz, Rubinola, Prima).
Myslím, že na jméně nezáleží, hlavně že chutná ![]()
Asi to bude jiná Prima. Mám Primu několik let, podzimní jablko. Nejhorší jabloň na zahradě. Nic nestříkám, plody jsou flekaté, jedině na mošt. Spokojenost s odrůdou Melodie
A já jsem s Primou relativně spokojen, chorabami netrpí a chuť taky není zlá. Dlouho nevydrží, ale asi záleží i na poloze, žiju v celkem teplé oblasti. Taky nestříkám, vcelku se jabloním tady daří, pro mně nejtop řadím Admirál, pak Rajku, Rubinolu a ten Topaz z novějších odrůd.
Ten Admirál mám jako jediný na slabé podnoži M7, je to takový mrlák stromek, ale nej jabka ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.