Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žloutnutí listů - dracaena

Od: j1234 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám přibližně dva roky koupenou dracaenu. Po roce ze dvou kmínků zůstal jen jeden velky protože listy zežloutly a zbyl jen kmen. Ted po dalším roce žloutnou i listy na zbylé rostlině. Zálivka je přibližně stále stejná - zalevám ji málo, jelikož pod povrhem je hlína stále vlhká. Rostlinu pravidelně rosím.

Vím že žloutnutí spodních listů je normální, ale tady žloutnou listy i uprostřed trsu. Zežloutlé listy odstrihnu, ale přibývají další a další a obávám se, že rostlina zahyne.

Nevíte čím by to mohlo být?

Moc děkuji

Žloutnutí listů - dracaena
Žloutnutí listů - dracaena #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám, od předloňského září, podobnou, ale nejsem si jistá, jestli to není juka. Byla jsem v květinářství na rozumy a tam mi řekli, že se má zalévat, zvláště pak přes zimu, hodně málo, skoro nic. Opravdu, když jsem zalila více, bylo vidět, že se jí to nelíbí. Tak když kolem ní jdu s vodou, jen ji polituji a nezaliju. Tváří se nadmíru spokojeně a opravdu roste!

Koukám na fotku a uvědomuji si, že by kytka potřebovala osprchovat. Bude muset počkat, až bude tepleji.

Žloutnutí listů - dracaena #3

juelen
hodnocení

0x
Ano,mam samozavlažovací květináč a zalil jsem ji dvakrat po sobe a také se ji to nelibilo fleky na listech a par listů takovéto zaschlé zažloutle fleky ..100% moc zálivky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]