Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnědé špičky listů

Od: ed* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
Prosím o radu, co dělám špatně. Poslední dva týdny se na špičkách listů objevují hnědá místa, 2 rostliny jsem dala do jiné místnosti a větší vlhkostí - bez změny, hnědnutí postupuje dále. Zkoušela jsem rosit, to dělám tak poslední týden - beze změny, dále se zhoršuje. Jedná se o vánoční hvězdu 2x, lopatkovec a dracenu. Anebo přesadit?

Hnědé špičky listů
Hnědé špičky listů #2
Hnědé špičky listů #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Řekla bych, že je to suchým vzduchem. Mě to začala dělat, když jsem jí přestěhovala z koupelny do obývacího pokoje.

hodnocení

0x

Dracény mi to začaly také dělat. Ta v obýváku, v teple i v chladné ložnici. Tak jsem jim udělala přednášku, že lépe pečovat o ně neumím. Musí to vydržet a když to jen trochu půjde, mají slíbeno, že půjdou ven, na plech okna.

liska5
hodnocení

0x

Já mám zas zkušenost, že většina pokojových rostlin tlačí vodu z přílišné zálivky do špiček a okrajů listů. A ty pak hnědnou. Vyndejte z obalu, prohlédněte, jestli tam není mokro. Kořeny musí taky dýchat. Nebo do květináče podle jeho stěny píchněte špejli a za několik hodin vytáhněte, zda bude vlhká. Pak prodloužit intervaly mezi zálivkami a zalévat odstátou vodou.

floro*
hodnocení

0x
Hnědnutí špiček má dvě příčiny. A to buď suchý vzduch a nebo příliš vlhkosti a to jak ve vzduchu, tak v květináči či na listech. Takže pokud se snažíte vlhká přidat, tak naopak jej uberete.

ed*
hodnocení

0x
Děkuji všem za rady, zkusím vše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]