Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledání zarostlých hřebíků ve sromě

Od: multa* odpovědí: 9 změna:

Potřeboval bych nalézt hřebíky 20cm ve smrku ,které do něj zaklepal můj syn coby dítě.Je to asi 30 let a hřebíky mezi tím

do stromu zarostly.Tím pádem nemohu strom pořezat katrem.Věděl by někdo,jak hřebíky najít a označit místo kde se nacházejí.Napadla mne minohledačka ,nebo něco podobného.

Za každou dobrou radu předem děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nikdy nebudete mít jistotu, že jste našel všechny. Opravdu na tom kousku kmene tak záleží?
Tvar hřebíku, navíc kolmo zapíchnutého, je pro většinu levných detektorů dost nevhodný a špatně detekovatelný. Pokud vám opravdu záleží na tom je najít, tak lze využít toho, že jsou železné, tedy feromagnetické a hledat je neodymovým magnetem přivázaným na niti. Ten magnet je tak silný, že na niti se bude ke hřebíku natáčet i z cca 25 cm. Doporučuji otestovat se hřebíkem, abyste věděl, na jakou vzdálenost to bude ve vašem případé fungovat.
Ale já bych ty 2 m prostě vyříznul, nebo prozkoumal jem místo řezu a ten 2 m kmen klínem rozštípal. Ty hřebíky pak budou vidět.

hodnocení

1x
Mozete skusit detektor kovu ten to urcite najde.

hodnocení

1x

Co nějaká půjčovna nářadí v okolí vašeho bydliště

Tady třeba za 240Kč na den

hrsystem.cz/...

Tak tento Bosch nic moc...pár cm, hlouběji má problém...zkušenostz praxe; kabel pod napětím trochu lepší, ale.taky nic moc pro přesné určení. A není to nějakým jedním kusem, zkoušel jsem jich pár na jednom místě... a přitom není z nejlevnějších

Já netvrdím že musí zrovna tuto , jen sem chtěl poukázat, že si nějakou hledačku může půjčit a není to nějak drahé;)

Rozumím, ale většina těchto přístrojů je ve výsledku velmi podobná a poměrně málo přesná...a tento stojí skoro 3 000,-Kč...nenapadá mne, co přesnějšího na zaměření hřebíků by se dalo použít; snad se podaří alespoň trochu lokalizovat hřebíky a tu část kmenu vyřadit (ale to se dá i bez zjišťování, prostě prvních 150 až 200cm vyřadit); pokud syn neměl v té době, kdy si "hrál" s hřebíky, 190cm...

hodnocení

0x

Nebo odepsat část kmenu...výška syna před 30 lety a zda hřebíky zatloukal ze země nebo ze žebříku...pokud se jinak s hledačkou nezadaří...

hodnocení

0x

já s tim nemám praktický zkušenosti, ale možná by se na věc nehodil ani tak detektor, jako takzvaná dohledávačka - to je věc, co detektoráři (resp. mrcasníci (-: ) používaj právě pro detailnější lokalizaci nálezů (a asi to bude trochu jinej přístrojík než ta už zmiňovaná konkrétní asi stavební hledačka);
a s dotazem po vhodnym přístroji, příp. možnosti jeho zapůjčení (na detektory, asi i dohledačky tušim existujou i ofic. půjčovny) bych se obrátil na nějaký detektorářský fórum (dřevo, a možná ani ne moc vyschlý, teda asi neni to samý co půda, ale oni by nejspíš měli zkušenosti i se dřevem (s vyschlym jistě - na půdách se hledá taky));
a docela možná byl stejně nejlepší ten nápad s neodymovym magnetem...

multa*
hodnocení

Děkuji všem,kteří se snažili dobrou radou pomoci.Musím to důkladně zvážit,ale asi to dopadne tak ,že spodní část stromu půjde ,,na palivo" . Ještě jednou děkuji a zdravím. multa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]