Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych nalézt hřebíky 20cm ve smrku ,které do něj zaklepal můj syn coby dítě.Je to asi 30 let a hřebíky mezi tím
do stromu zarostly.Tím pádem nemohu strom pořezat katrem.Věděl by někdo,jak hřebíky najít a označit místo kde se nacházejí.Napadla mne minohledačka ,nebo něco podobného.
Za každou dobrou radu předem děkuji.
Tak tento Bosch nic moc...pár cm, hlouběji má problém...zkušenostz praxe; kabel pod napětím trochu lepší, ale.taky nic moc pro přesné určení. A není to nějakým jedním kusem, zkoušel jsem jich pár na jednom místě... a přitom není z nejlevnějších
Já netvrdím že musí zrovna tuto , jen sem chtěl poukázat, že si nějakou hledačku může půjčit a není to nějak drahé
Rozumím, ale většina těchto přístrojů je ve výsledku velmi podobná a poměrně málo přesná...a tento stojí skoro 3 000,-Kč...nenapadá mne, co přesnějšího na zaměření hřebíků by se dalo použít; snad se podaří alespoň trochu lokalizovat hřebíky a tu část kmenu vyřadit (ale to se dá i bez zjišťování, prostě prvních 150 až 200cm vyřadit); pokud syn neměl v té době, kdy si "hrál" s hřebíky, 190cm...
já s tim nemám praktický zkušenosti, ale možná by se na věc nehodil ani tak detektor, jako takzvaná dohledávačka - to je věc, co detektoráři (resp. mrcasníci (-: ) používaj právě pro detailnější lokalizaci nálezů (a asi to bude trochu jinej přístrojík než ta už zmiňovaná konkrétní asi stavební hledačka);
a s dotazem po vhodnym přístroji, příp. možnosti jeho zapůjčení (na detektory, asi i dohledačky tušim existujou i ofic. půjčovny) bych se obrátil na nějaký detektorářský fórum (dřevo, a možná ani ne moc vyschlý, teda asi neni to samý co půda, ale oni by nejspíš měli zkušenosti i se dřevem (s vyschlym jistě - na půdách se hledá taky));
a docela možná byl stejně nejlepší ten nápad s neodymovym magnetem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.