Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, našla jsem v kůlně tyto sadbovače, ale nevím jaká semínka do nich zasít a jak, protože to je docela malé a na dně to má velkou díru, tak jak to mám udělat, aby zemina nevypadla ven. Ale ten plast je opravdu dost pevný, není to jako ty dnešní sadbovače, které se v ruce skoro lámou a praskají. Akorát jsou ty otvory nějak hodně malé. Vysoké jsou 3cm a široké 1.8mm. Posílám foto a mockrát děkuji za rady.
Jo jsou to sadbovače. Taky jsem takové měl. Byly různé velikosti.
V těhle prťavých celer, kedlubny salát. Nechat až do konečné výsadby na záhon.
Můžete do nich dát třeba celer. Je potřeba ho mít na nějaké rovné podložce, substrát se pak nevysype. Ty díry tam jsou proto, aby sazenice šla i s balem dobře vyndat.
Zdravím, @suzymon. Používají se pro vysetí větších semen jednotlivě, nebo naopak mrňavých setých ve špetkách. Ale vyset můžete cokoliv, co se, v určité velikosti semenáčků před sázením do záhonu nebo konečné nádoby, ještě přepichuje. Ta díra ve dně je tak velká, aby se celý obsah po prokořenění dal spodem vytlačit prstem a semenáčky se nepoškodily. Ida
A co jiného by to podle vás mělo být? Původně to mělo takový ten klasický rozměr těch sadbovačů, ale já to roztříhla na 3 kusy, abych to mohla postavit na tácky. No nevadí, asi to už nikdo nezná. Já do toho už nasela papriku, tak uvidím co se bude dít. Akorát mi jsou divné ty docela velké otvory ve dně. Ale myslím si, že to má svůj účel, možná aby snadněji nasákly vodu spodem a nemuselo se zalévat vrchem. To nevím, to si tak domýšlím. No nic, myslela jsem, že to tady bude někdo znát. Staré to může být tak 17 let. Ale také i víc, protože jsem si to mohla také přinést od maminky a ta mohla kupovat ještě dříve. A ta měla zahrádku a sazenice si pěstovala, ale už nežije, nemohu se jí zeptat. Posílám teda ještě jedno foto.
Zdravím,
je to plato, do kterého se dávají květináče s rostlinkami a celé se to dá na neprotékající podklad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.