Nejste přihlášen/a.
Před lety jsem na Kanárských ostrovech absolvoval přednášku ,kterou zajistila hotelová služba.Jak rostou banány.Z této přednášky i s promítáním vyplynulo,že banánovník prvním rokem vzroste a zaplodí.Behem dozrávání plodů vyrůstají ve spodu kmene výrůstky.Po sklizní,hterá spočívá s uříznutí celého kmene ,se banány i s kmenem uklidí do chladné místnosti,kde dozrají.V růstu pokračuje nejsilnšjčí výrůstek na kmeni .a vše se opakuje,Do nového roku původní rostlina neexistuje,.
JABRAKA
Nevím jaký máte,ale ten náš přes zimu spíše odpočívá a roste až s přicházejícím jarem.Teť ho zalévám málo a vůbec nerosím.Na jaře až začne růst rychleji budu ho i občas rosit. V našich podmínkách mi ta jeho ,,matka ,, plodila skoro po pěti letech a po odumření jsem z ní získala tři nové rostliny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.